Skoči do osrednje vsebine

Nadzor nastanitvenih gostinskih obratov

Na Tržnem inšpektoratu bomo izvedli nadzor kategorizacije nastanitvenih obratov po novem Pravilniku.

Nov Pravilnik o kategorizaciji nastanitvenih obratov je stopil v veljavo 1. oktobra 2018 z določenim polletnim prehodnim obdobjem. Kategorije nastanitvenih obratov morajo biti od dne 1. aprila 2019  usklajene z določbami tega Pravilnika.

Izjema so nastanitveni obrati, ki jim je kategorijo dodelil ocenjevalec nastanitvenih obratov in jim kategorija velja do izteka veljavnosti. To so objekti s kategorijo štirih in več zvezdic oz. jabolk, pri katerih je po prejšnjem Pravilniku kategorija veljala 5 let.

Na Tržnem inšpektoratu bomo v jesenskih mesecih z namenom ugotovitve trenutnega stanja in zagotavljanja izvajanja predpisanih standardov izvedli nadzor kategorizacije nastanitvenih obratov.Nastanitveni obrati so pomemben del slovenskega turizma.

Prioriteta tokratnega nadzora bodo hoteli in kampi višje kategorije in sicer s štirimi in več zvezdicami.

Cilj opravljenih nadzorov je poleg ugotovljenih kršitev, predvsem odpraviti nepravilnosti in pomanjkljivosti z namenom zagotavljanja čim višje kakovosti storitev.

S temi nadzori bomo tudi zadostili pravicam potrošnikov (varstvo potrošnikov), ki za svoj denar dobijo tudi kvalitetno storitev in se zaradi tega radi vračajo, hkrati pa dobro izkušnjo delijo tudi z drugimi.