Skoči do osrednje vsebine

Strokovni obisk v Bruslju

Na povabilo evropskega komisarja Christosa Stylianidesa, ki je pristojen za področje obvladovanja kriz, civilne zaščite in humanitarne pomoči, se je 25-članska delegacija predstavnikov slovenskega sistema zaščite in reševanja med 9. in 11. septembrom 2019 udeležila strokovnega obiska v Bruslju.

V okviru dvodnevnega izobraževanja o evropskih tematikah so se udeleženci seznanili z delovanjem evropskih institucij, posebej Evropske komisije. Poseben poudarek obiska je bil na poglobljenem vpogledu v politiko civilne zaščite in humanitarne pomoči. Z vidika razumevanja delovanja mehanizma Unije na področju civilne zaščite je bil ključen obisk Centra za usklajevanje nujnega odziva (ERCC - Emergency Response Coordination Centre).

V okviru obiska se je namestnik generalnega direktorja Uprave RS za zaščito in reševanje, mag. Stanislav Lotrič srečal z v.d. direktorja Direktorata B (Disaster Preparedness and Prevention) Johannesom Luchnerjem. Predstavnike Uprave RS za zaščito in reševanje je sprejel tudi Matej Zakonjšek, vodja kabineta komisarke Violete Bulc.