Skoči do osrednje vsebine

Napovednik dogodkov od 8. do 15. septembra

  • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

NEDELJA, 8. september

Minister Počivalšek se bo udeležil tradicionalnega srečanja ob 15. obletnici ustanovitve Turistične cone Sotla, ki bo v nedeljo, 8. septembra ob 15. uri na Mejnem prehodu za obmejni promet v Sedlarjevem.

V naslednjem tednu, pd 10. do 15. septembra poteka Mednarodni obrtni sejem v Celju (MOS), na katerem sodeluje tudi Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Pester program dogodkov ministrstva na MOS najdete tukaj, še več informacij o vlogi ministrstva na MOS pa v tej noviciZaradi odsotnosti ministra bo stojnico ministrstva otvoril državni sekretar Aleš Cantarutti,  minister Počivalšek pa bo na MOS-u prisoten v četrtek in petek. Kontakt za izjave: torek in sreda: Blanka Košmerlj (051 600 339); četrtek in petek: Karin Jurman Marn (031 783 840).  

 

PONEDELJEK, 9. september do PETKA, 13. septembra

Državna sekretarka Eva Štravs Podlogar se bo naslednji teden udeležila 23. zasedanja generalne skupščine Svetovne turistične organizacije Združenih narodov, ki poteka v Saint Petersburgu, Ruska federacija. 

Generalna skupščina je vrhovni organ odločanja UNWTO in zaseda vsaki dve leti. Na njej delegati držav članic UNWTO odločajo o ključnih zadevah organizacije, odločajo o članstvu v organih UNWTO, kot je program dela 2020-2021 ipd. Državna sekretarka se bo udeležila tudi foruma visokih predstavnikov o medicinskem in zdravstvenem turizmu, na katerem bo predstavila dolgoletno tradicijo zdraviliškega turizma v Sloveniji, posebnosti wellness in spa ponudbe ter priložnosti za slovenski turizem, ki izvirajo iz potenciala in razvoja medicinskega turizma. Lokacija: St. Petersburg, Ruska federacija

 

PONEDELJEK, 9. september do SREDE, 11. september

Minister Počivalšek se v naslednjem tednu kot član gospodarske delegacije Predsednika Vlade Marjana Šarca odpravlja na uraden obisk v Moskvo, Ruska federacija.

 

SREDA, 11. september

Obisk gospodarske delegacije iz Črne gore

Ob 10. uri: Državni sekretar Aleš Cantarutti se bo udeležil poslovnega dogodka na Gospodarski zbornici Slovenije ob priložnosti obiska ministrice za gospodarstvo Črne gore Dragice Sekulić z gospodarsko delegacijo preko 40 črnogorskih poslovnežev. Dogodek poteka v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT in Privredno komoro Črne gore. Več informacij. Lokacija: GZS, Dimičeva, Ljubljana