Skoči do osrednje vsebine

Minister za zdravje otvoril centra za intenzivno medicino in endoskopijo Splošne bolnišnice Novo mesto

Splošna bolnišnica Novo mesto, osrednja zdravstvena institucija v jugovzhodni Sloveniji, je od danes bogatejša za dva centra, za Center za intenzivno medicino in Center za enodoskopijo. Investicijo je v celoti financiralo Ministrstvo za zdravje. "Vsi skupaj se veselimo takšnih otvoritev in dobrih zgodb, kot je vaša današnja, saj jih je na področju zdravstva vedno premalo," je ob tem poudaril minister za zdravje Aleš Šabeder.

Idejno organizacijski vodja projekta prim. Rafael Kapš, minister za zdravje Aleš Šabeder, direktorica Splošne bolnišnice Novo mesto doc. dr. Milena Kramar Zupan in predsednik Državnega sveta Dejan Židan

1 / 4

Minister za zdravje se je pred otvoritvijo srečal z vodstvom Splošne bolnišnice Novo mesto. Govorili so o prihodnjih načrtih. Prav kmalu se bo začela energetska sanacija dveh stavb bolnišnice, ki bo delno sofinancirana tudi z evropskimi sredstvi. Bolnišnica bo v prihodnjih mesecih dobila nov CT – sodobno napravo za računalniško tomografijo. V naslednjem letu pa je predvidena tudi investicija v ureditev prostorov in opreme za nov digitalni magnetno resonančni sistem – MR.

Ob otvoritvi novih centrov so trak slavnostno prerezali minister za zdravje Šabeder, direktorica Splošne bolnišnice Novo mesto doc. dr. Milena Kramar Zupan, predsednik Državnega zbora Dejan Židan in idejno organizacijski vodja projekta prim. Rafael Kapš. Nova centra bosta pomembno doprinesla k še bolj optimalni, varni in kakovostni obravnavi ter boljši dostopnosti. Predvsem pa bodo imeli sedaj pacienti možnost za celovito obravnavo ali endoskopske preiskave na enem mestu.

Minister za zdravje Šabeder se je vsem, ki so sodelovali pri projektu izgradnje centrov, zahvalil in jim čestital za dobro opravljeno delo.