Skoči do osrednje vsebine

S pomočjo programa Mobilnost študentov iz socialno šibkejših okolij za leto 2017 se je izmenjave v tujini udeležilo 521 študentov iz socialno šibkejših okolij

  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Zaključilo se je obdobje izvajanja operacij, ki so bile izbrane na pozivu za oddajo vloge za program Mobilnost študentov iz socialno šibkejših okolij za leto 2017. Spodbudo za socialno šibkejše v višini 250 evrov na mesec je prejelo 521 študentov iz socialno šibkejših okolij; skupaj je bilo v ta namen izplačanih 664.313 evrov sredstev iz Evropskega socialnega sklada.

Cilj programa Mobilnost študentov iz socialno šibkejših okolij za leto 2017 je bil izboljšati udeležbo študentov iz socialno šibkejših okolij na izmenjavah v tujini (mednarodna mobilnost) in posledično povečati učinek mednarodne mobilnosti in pridobivanja novih kompetenc za potrebe trga dela ob komplementarnem financiranju mednarodne mobilnosti v okviru Operativnega programa 2014-2020 prek programa Erasmus+. Omenjeni program so izvajale institucije terciarnega sektorja izobraževanja, ki so bile predhodno izbrane pri Centru RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS).

Upravičenci, ki so izvajali program Mobilnost študentov iz socialno šibkejših okolij za letu 2017, so: Univerza v Ljubljani, Univerza v Mariboru, Univerza na Primorskem, Skupnost višjih strokovnih šol Republike Slovenije, Visoka šola za varstvo okolja ter Biotehniški izobraževalni center Ljubljana.

Omeniti še velja, da se trenutno izvajajo operacije, ki so bile izbrane za izvedbo programa Mobilnost študentov iz socialno šibkejših okolij za leto 2018 in programa Mobilnost študentov iz socialno šibkejših okolij za leto 2019, objavljenega v okviru še vedno aktualnega poziva za oddajo vlog za program Mobilnost študentov iz socialno šibkejših okolij za obdobje od 2018 do 2020. Več informacij o tem lahko najdete tukaj.