Skoči do osrednje vsebine

V Parizu odpirajo največji pospeševalnik trajnostne mode La Caserne v Evropi

V Parizu bodo v 10. okrožju odprli največji pospeševalnik trajnostne in ekološko odgovorne mode, t.i. "zelene hiše" La Caserne.

Ste mladi modni oblikovalec ali oblikovalska blagovna znamka in bi si želeli delati v največjem pospeševalniku trajnostne mode v Evropi? Prijavite se in se pridružite gibanju kot rezident La Caserne.

Projekt je odprt za mlade oblikovalce in že uveljavljene blagovne znamke. Zainteresirani lahko izpolnijo prijavne obrazce (na razpolago v francoskem in angleškem jeziku na njihovem spletnem portalu) za najem prostora ter partnersko sodelovanje. 

Prostor bo namenjenih trajnostnemu modnemu oblikovanju ter inovacijam in razvoju. V prostorih bodo na razpolago ateljeji in pisarne, prostori "coworking", trajnostni razstavni salon za tkanine ter trgovina za prodajo. Prav tako bo prostor namenjen srečanjem med oblikovalci in javnostjo za izmenjavo informacij in izobraževanje ter organizacijo delavnic. Na vsestranskem odprtem prostoru je možno organizirati tudi različne prireditve.

Komisija, ki jo med drugim sestavljajo predstavniki Združenja  visoke mode, Inštituta za modo Francije, bo naredila izbor med prijavami. Odprti so tudi za posredovanje idej in predlogov, lahko tudi po spletni platformi  (npr. na temo organizacije delavnic, predstavitev raznih materialov..).

Rok za prijavo za najem prostora je 31. avgust 2019.

Prijavne obrazce lahko dobite na povezavi (ang), povezavi (fra).