Skoči do osrednje vsebine

Delovni sestanek ministrice za pravosodje in ministra za zdravje

Ministrica za pravosodje Andreja Katič se je danes na delovnem obisku sestala z ministrom za zdravje Alešem Šabedrom. Ministra sta na srečanju največ pozornosti namenila problematiki akutnega pomanjkanja specializantov klinične psihologije.

Na posvetu, ki je po sklicu ministrice Katič na Ministrstvu za pravosodje potekal 2. julija 2019, je predsednica Zbornice kliničnih psihologov navzoče seznanila z informacijo, da Ministrstvo za zdravje trenutno intenzivno išče možnosti za financiranje specializacij iz klinične psihologije. Ministrstvo za pravosodje pozdravlja prizadevanja za ureditev izvajanja in financiranja specializacij iz klinične psihologije in jih v celoti podpira, hkrati pa sodeluje pri iskanju morebitnih novih medresorskih rešitev.

Veseli nas, da je minister za zdravje Aleš Šabeder problem pomanjkanja kliničnih psihologov prepoznal kot družbeni problem, ne le kot problem sodnega izvedenstva, na kar že dlje časa opozarja Ministrstvo za pravosodje. Ministrica Katič in minister Šabeder sta kot eno izmed medsebojnih pomoči pri iskanju rešitev našla tudi v možnosti širšega obveščanja o javnem pozivu k predložitvi vlog za imenovanje novih sodnih izvedencev, ki ga bo Ministrstvo za pravosodje predvidoma objavilo novembra letos .

Skladno z dogovorom bo Ministrstvo za zdravje o objavljenem javnem pozivu obvestilo širši krog posameznikov, zdravstvenih zavodov in drugih strokovnih institucij, ki sodijo v njihovo resorno pristojnost.