Skoči do osrednje vsebine

PD Radeče – tabor mladoletnikov na Magolniku

V Prevzgojnem domu Radeče smo izvedli tabor za mladoletnike, ki je potekal od 7. do 9. avgusta 2019 v Svibnem, Hiša na Magolniku. Tabora se je udeležilo šest mladoletnikov in dve mladoletnici. V prisotnosti delavcev zavoda in zunanjih sodelavcev Komunalnega podjetja Radeče ter KTRC Radeče, Lovskega društva in Gasilskega društva je bilo organiziranih več aktivnosti: urejali smo dovozno pot na Magolnik, umeščali kanalete na cestišče, čistili gozd, pripravljali drva za taborni ogenj ter barvali hišo na Magolniku.
1 / 3

V prostem času so se izvajale različne socialne igre, kot denimo »kmečke igre«, s ciljem razvijanja tekmovalnosti in spretnosti. Z domačini smo odigrali nogometno tekmo na bližnjem igrišču, raziskovali smo gozd in nabirali gobe. Učili smo se peke kruha v stari kmečki peči ter si vsak dan sami pripravljali hrano. Zadnji dan smo izvedli tudi pohod na Kum.

Ugotovili smo, da je lahko tovrsten tabor primer dobre prakse, saj smo bili z izvedbo zadovoljni tako zaposleni kot mladoletniki. Izkazalo se je, da so takšne vsebine potrebne in pomembne za posameznikovo učenje in razvijanje delovnih navad kot tudi osebnostnih lastnosti, predvsem navajanja na samostojnost, hkrati pa pripravljanje na ponovno širšo socialno vključenost.