Skoči do osrednje vsebine

Mednarodni filmski festival Kranjska Gora

Mednarodni filmski festival Kranjska Gora je filmski festival, katerega bistvo je v združevanju ustvarjalcev in ljubiteljev gibljive slike. Ideja se je porodila iz želje po oživitvi filmske tradicije kraja, ki sega v leto 1951; takrat je bil tu posnet prvi film Kekec.

Petra Rutar, vodja komuniciranja festivala, državna sekretarka dr. Tanja Kerševan Smokvina in vodja kabineta mag. Peter Bohinec. | Avtor: Saša in Luka Škulj

1 / 3

Državna sekretarka dr. Tanja Kerševan Smokvina je sinoči na Mednarodnem filmskem festivalu Kranjska Gora med drugim izpostavila, da je film ena izmed najbolj celovitih, povezljivih umetnosti. Vsak evro, vložen v filmsko produkcijo, se povrne. Ministrstvo za kulturo se zaveda odgovornosti, zato si prizadevamo, da približamo financiranje slovenskega filma na raven pred krizo. Državna sekretarka je dejala še, da so tovrstni mednarodni festivali priložnost za izmenjavo izkušenj o uspešnih pristopih pri podporah, Kranjska Gora pa se obenem predstavlja kot filmska destinacija z dolgo tradicijo.

Državna sekretarka je občinstvo na festivalu, med programskimi poudarki so letos ženske, nagovorila pred projekcijo iranskega dokumentarnega filma Ljubljena v režiji Yaserja Talebija. Organizatorjem četrte edicije festivala je čestitala, uspešnemu festivalu pa zaželela, da obdrži svoj šarm, pristnost in spontanost.