Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade v Rogaški Slatini na odprtju dopolnjene zbirke Ljudskega muzeja

Predsednik Vlade RS Marjan Šarec se je v Rogaški Slatini udeležil slovesne prireditve »100 novih eksponatov v muzeju Anin dvor«, ki je potekala v okviru praznika Občine Rogaška Slatina.

Predsednik vlade v Rogaški Slatini na odprtju dopolnjene zbirke Ljudskega muzeja | Avtor: Nebojša Tejić, STA

1 / 3

V nagovoru se je spomnil prvega srečanja z Nanijem Poljancem leta 2004. Imel je priložnost, da avtorja ljudskega muzeja pobliže spozna, in očitno je bilo, da gre za velikega ljubitelja in poznavalca zgodovine, velikega navdušenca, ki vsakič znova z velikim veseljem pokaže nove eksponate, s katerimi dopolnjuje svojo zbirko.

Prav z ljudmi, ki so tako predani svojemu delu, je po besedah predsednika vlade lahko sodelovati na vseh področjih. Avtorju je zaželel veliko predanosti, entuziazma in poguma še naprej. Ob prazniku Občine Rogaška Slatina je čestital tudi županu občine, ob tem pa poudaril velik razvoj na področju turizma s prepričanjem, da se bo občina v tej smeri in v sodelovanju s sosednjimi občinami razvijala tudi v prihodnje.
 
Ob robu
Tri zbirke Ljudskega muzeja Rogaška Slatina – domoznanska, kraljeva in filografska – so bile dopolnjene s stotimi novimi razstavnimi predmeti. Po besedah Nanija Poljanca, lokalnega ustvarjalca in zbiratelja, so med na novo dodanimi eksponati najstarejši kozarec Rogaške Slatine, košček spomenika kralja Aleksandra, ki je stal na Kongresnem trgu v Ljubljani, in zbirka osebnih predmetov igralca Demetra Bitenca.

Kot so še zapisali organizatorji, Ljudski muzej Rogaška Slatina ob soorganizaciji Občine Rogaška Slatina, je dopolnitev zbirke pomembna tako za lokalno skupnost kot širše, saj muzejske zbirke pomagajo ohranjati spomin na zgodovino in pretekle dogodke, kar je pomembno za naš narod.