Skoči do osrednje vsebine

Minister za zdravje na neformalnem obisku v Bolnišnici Postojna

Minister za zdravje Aleš Šabeder je danes obiskal Bolnišnico za ženske bolezni in porodništvo Postojna. Gre za enega v nizu rednih in neformalnih obiskov ministra za zdravje z vodstvi slovenskih splošnih bolnišnic.
1 / 2

Minister za zdravje in vodstvo Bolnišnice Postojna so se pogovarjali o odprtih zadevah, težavah, s katerimi se srečujejo in tekočem poslovanju. Ena od ključnih tem je bilo reševanje načrtovanih investicij. Govorili so o obsegu investicij, pa tudi o predvidenem prizidku, v katerem bo laboratorij za oploditev z biomedicinsko pomočjo ter o treh oziroma štirih novih bolnišničnih sobah.

Ob tem je minister za zdravje izpostavil, da je v dogovoru z občinama Postojna in Pivka pogodba o ustanovitvi stavbne pravice že usklajena oziroma se bodo vanjo v prihodnjih dneh vnesli še zadnji popravki. Minister za zdravje pričakuje, da bo pogodba podpisana v kratkem. Za upravičenost investicij Ministrstva za zdravje je namreč treba predhodno izpolniti določene pogoje vezane na ustanovitev stavbne pravice. V zemljiško knjigo je sedaj kot lastnica Bolnišnice Postojna vpisana občina Postojna, saj je bila zgrajena iz samoprispevkov. Delitev stavbne pravice je bila, kot je povedal minister za zdravje Šabeder, "edina in tudi najboljša rešitev". Stavbna pravica bo ustanovljena predvidoma za obdobje 20 let.