Skoči do osrednje vsebine

Pravosodna ministrica na Ptuju

Danes je ministrica za pravosodje Andreja Katič obiskala pravosodne organe na Ptuju - Okrožno državno tožilstvo na Ptuju, Okrožno sodišče Ptuj, Okrajno sodišče Ptuj in Okrajno sodišče Ormož. Ob obisku je ministrica s predstavniki pravosodnih organov spregovorila o že izvedenih in predvidenih novostih in načrtih.

Skupaj z generalnim državnim odvetnikom mag. Jurijem Groznikom je namenu predala nove prostore Državnega odvetništva, zunanjega oddelka na Ptuju. "Na Ministrstvu za pravosodje se bomo trudili, da poleg dobrih pogojev za delo zagotovimo tudi ustrezno zakonodajo. Želim, da bodo novi prostori, ki imajo zgodovinski pridih, udobni in da boste z dobrimi medsebojnimi odnosi šli uspešno v prihodnost," je ob otvoritvi dejala ministrica Katič.

Obseg dela zunanjega oddelka na Ptuju se je bistveno povečal leta 1998, s tem pa tudi število zaposlenih. Danes ptujsko ekipo sestavlja šest zaposlenih, ki zastopajo subjekte pred Okrožnim in Okrajnim sodiščem na Ptuju, Okrajnim sodiščem v Ormožu, pred Delovnim sodiščem v Mariboru (zunanjim oddelkom na Ptuju), pred Upravnim sodiščem RS (oddelkom v Mariboru), Višjim sodiščem v Mariboru, Višjim delovnim in socialnim sodiščem, Vrhovnim sodiščem RS ter Ustavnim sodišče RS, kadar je na prvi stopnji odločalo sodišče z območja sodnega okrožja Ptuj.

Ministrstvo za pravosodje je za najem opremljenih poslovnih prostorov v mesecu februarju objavilo povabilo k oddaji ponudb, na podlagi katerega so bili, po izvedenih pogajanjih, kot najprimernejši prostori, izbrani prostori Podjetja za stanovanjske storitve d.o.o.

Z izbranim najemodajalcem je ministrstvo v maju sklenilo najemno razmerje za nedoločen čas, z mesečno najemnino v višini 2.210,23 EUR. Najeta površina opremljenih prostorov znaša 296,18 m2 in predstavlja: poslovne prostore v skupni površini 153,70 m2;spremljajoče prostore v skupni površini 89,41 m2 in arhivske prostore v skupni površini 53,07 m2.

Ob koncu obiska se je ministrica za pravosodje Andreja Katič srečala tudi s predstavniki lokalne skupnosti in županjo MO Ptuj Nuško Gajšek.