Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade si je ogledal razmere še v občinah Kostel in Črnomelj

Predsednik vlade Marjan Šarec je po ogledu razmer na meji z Republiko Hrvaško v občini Ilirska Bistrica nadaljeval z ogledom v občinah Kostel in Črnomelj. Pri ogledu sta se mu pridružila župana obeh občin z delegacijama.

Pogovor predsednika vlade, notranjega ministra in generalne direktorice policije s policistoma, ki varujeta mejo. | Avtor: Nebojša Tejić, STA

1 / 4

Po obisku visečega mostu Slavski Laz, kjer delujejo mešane patrulje policije in vojske, je poudaril, da policija in vojska dobro varujeta meje. Ob tem je bil seznanjen tudi z vsakodnevnimi težavami in izzivi, s katerimi se zaradi nezakonitih migracij soočajo lokalni prebivalci.

Ob zaključku terenskega obiska se je v spremstvu župana Občine Črnomelj srečal še z mešano patruljo slovenske in hrvaške policije ter s pripadniki Slovenske vojske, ki sodelujejo pri varovanju meje na širšem območju Žuničev. Župan Črnomlja Andrej Kavšek je posebej izpostavil pripravljenost vlade, da finančno pokrije stroške smeti, ki so posledica nezakonitih migracij.

Predsednik vlade je ob tem poudaril, da je sodelovanje z županom zelo korektno, ter da je iz prve roke dobil odgovor, da so razmere pod nadzorom. »Ogledali smo si, kako poteka varovanje meje in lahko ugotovimo, da je stanje zadovoljivo.«