Skoči do osrednje vsebine

Javni poziv za izbor javnih kulturnih projektov mednarodnega sodelovanja na področju umetnosti, ki jih bo v letu 2019 sofinancirala Republika Slovenija iz proračuna, namenjenega za kulturo

Ministrstvo za kulturo obvešča zainteresirane prijaviteljice in prijavitelje, da je objavilo Javni poziv za izbor javnih kulturnih projektov mednarodnega sodelovanja na področju umetnosti, ki jih bo v letu 2019 sofinancirala Republika Slovenija iz proračuna, namenjenega za kulturo.

Predmet javnega poziva je sofinanciranje produkcije in predstavljanja vrhunske slovenske umetniške produkcije v tujini ter predstavljanja vrhunske tuje umetniške produkcije v Sloveniji na področjih glasbenih, uprizoritvenih, vizualnih in intermedijskih umetnosti (mednarodni sejmi, mednarodna gostovanja).

Javni poziv naslavlja nevladne organizacije. Višina sredstev znaša do predvidoma 359.000 EUR (119.000 EUR za vizualne umetnosti in 240.000 EUR za glasbene, intermedijske in uprizoritvene umetnosti), javni poziv je odprt do 30. septembra 2019 oz. do porabe sredstev.