Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade prek videokonference nagovoril pripadnike Slovenske vojske na mednarodnih operacijah in misijah

Predsednik Vlade RS Marjan Šarec je obiskal Ministrstvo za obrambo in prek videokonference nagovoril pripadnike Slovenske vojske na mednarodnih operacijah in misijah.

Na videokonferenci, kjer sta pripadnike uvodoma nagovorila tudi minister za obrambo Karl Erjavec in načelnica Generalštaba Slovenske vojske generalmajorka Alenka Ermenc, so predsedniku vlade poročali poveljniki kontingentov Slovenske vojske iz Afganistana, Libanona, Kosova, Bosne in Hercegovine, Iraka, Latvije, Malija in Italije.

Po uvodnih nagovorih in prejemu poročil iz mednarodnih operacij ter misij je predsednik vlade poudaril, da je delo, ki ga opravljajo zunaj meja Republike Slovenije, neprecenljivo. »Nikoli si tisti, ki tega dela neposredno ne opravljamo, ne bomo mogli predstavljati, kakšne so žrtve, ki jih to delo od vas zahteva vsak dan. In vsak dan se moramo tudi zavedati, kako je vaše delo tudi nevarno.«

Nadaljeval je, da tako Vlada RS kot tudi sam osebno izredno cenita Slovensko vojsko ter vse napore pripadnikov na mednarodnih operacijah in misijah za ohranjanje miru na območjih, kjer delujejo. In čeprav nismo bili mi tisti, ki smo povzročili, da so razpadle države in da imamo krizna žarišča, smo dolžni pomagati po svojih močeh za ohranjanje vsaj sorazmernega miru.  »Vaše misije so visoko ocenjene, zato me zelo veseli, ko slišim, da sta tudi vaša pripravljenost za delo in vaša morala na izjemno visoki ravni – ne glede na vse nevarnosti, ki vam pretijo.«

Zaključil je z osebnim zagotovilom, da bo Slovenska vojska cenjena in bo dobila tisto mesto v družbi, ki si ga zasluži.  Sogovornikom je iskreno čestital ob dnevu državnosti z željo, da sporočilo prenesejo tudi svojim podrejenim. Zaželel jim je lepo preživet in miren dan, ko se spominjamo dogodkov, ko je bila ta država priborjena v ognju in s krvjo.