Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade si je ogledal pogorišče obrata Fragmat

Predsednik Vlade RS Marjan Šarec si je ogledal pogorišče obrata Fragmat v Podskrajniku pri Cerknici ter se seznanil z nastalo škodo. Opravil je pogovor z lastnikom podjetja, ki ga je seznanil s posledicami, ki jih bo imela nesreča tako za njegove zaposlene kot za poslovne partnerje.

Predsednik vlade Marjan Šarec si je po požaru ogledal obrat Fragmat. | Avtor: Bor Slana, STA

1 / 3

Premier od ministrice za delo pričakuje, da nemudoma stopi v stik z lastnikom podjetja in zagotovi vse potrebno, da bodo posledice nezgode čim manjše. Pohvalil je aktivnosti vseh služb, ki so že sinoči nemudoma ukrepale in dokazale, da sistem deluje.

»Pomembno je, v tem trenutku, da so prebivalke in prebivalci na varnem, zato je občina preventivno zaprla vzgojno-varstvene ustanove, zato da izključi maksimalno vse možne posledice tega požara.«

Da tukaj ni nobene velike nevarnosti za prebivalstvo, je še poudaril premier in nadaljeval, da je bilo ravnokar aktivirano tudi komunalno podjetje, ki bo preverilo vodne vire.

»Vse službe delujejo in vsem izrekam zahvalo. Na terenu je bilo več kot 300 gasilcev, opravili so svoje delo, kot se tudi pričakuje v takem trenutku.«

V intervencijo je bilo na samem kraju vključenih več kot 300 gasilcev iz 28 prostovoljnih društev, 7 gasilskih zvez in 3 poklicne enote. Več kot 100 gasilcev je bilo v pripravljenosti za morebitno dodatno pomoč. Poleg gasilcev je na kraju delovalo približno 100 pripadnikov drugih intervencijskih služb.

Na kraju je bila aktivirana tudi mobilna postaja ARSO, enota Veterinarske uprave in Nacionalni inštitut za javno zdravje, ki je uvedel tudi info linijo. Enote so že odvzele prve vzorce in preučujejo morebitne vplive na prebivalce in naravno okolje.

Pristojni organi sproti obveščajo prebivalce o ugotovitvah posameznih analiz in podajajo priporočila, kako ravnati zaradi morebitnih posledic požara.