Skoči do osrednje vsebine

8. zasedanje Usmerjevalnega odbora za kulturo, dediščino in krajino Sveta Evrope (CDCPP)

Danes se v Strasbourgu končuje 8. zasedanje Usmerjevalnega odbora za kulturo, dediščino in krajino Sveta Evrope (CDCPP), kjer kot predstavnica Ministrstva za kulturo aktivno sodeluje Špela Spanžel.

Redno letno zasedanje medvladnega odbora na sedežu Sveta Evrope obravnava programe in aktivnosti s področij kulture, dediščine in krajine, ki odražajo vrednote organizacije. Med drugim je odbor skupaj z vabljenimi strokovnjaki opravil tematsko zasedanje o podnebnih spremembah in trajnostnem razvoju.

Izmenjava mnenj in predstavljanje praks držav spodbuja medvladno sodelovanje, upoštevanje veljavnih mednarodnih instrumentov, povezovanje z mednarodnimi organizacijami in s strokovnimi združenji, vse na podlagi celovitega pristopa in s pogledom v prihodnost.

Pod pokroviteljstvom francoskega predsedovanja Odboru ministrov Sveta Evrope je bila tudi predstavljena publikacija dobrih praks povezanih s Strategijo 21 z naslovom "Golden Collection", kjer sta objavljena tudi dva slovenska primera dobrih praks, na priložnostni okrogli mizi strokovnjakov pa je sodelovala tudi dr. Jelka Pirkovič.

Iskalnik