Skoči do osrednje vsebine

8. zasedanje Usmerjevalnega odbora za kulturo, dediščino in krajino Sveta Evrope (CDCPP)

Danes se v Strasbourgu končuje 8. zasedanje Usmerjevalnega odbora za kulturo, dediščino in krajino Sveta Evrope (CDCPP), kjer kot predstavnica Ministrstva za kulturo aktivno sodeluje Špela Spanžel.
1 / 2

Redno letno zasedanje medvladnega odbora na sedežu Sveta Evrope obravnava programe in aktivnosti s področij kulture, dediščine in krajine, ki odražajo vrednote organizacije. Med drugim je odbor skupaj z vabljenimi strokovnjaki opravil tematsko zasedanje o podnebnih spremembah in trajnostnem razvoju.

Izmenjava mnenj in predstavljanje praks držav spodbuja medvladno sodelovanje, upoštevanje veljavnih mednarodnih instrumentov, povezovanje z mednarodnimi organizacijami in s strokovnimi združenji, vse na podlagi celovitega pristopa in s pogledom v prihodnost.

Pod pokroviteljstvom francoskega predsedovanja Odboru ministrov Sveta Evrope je bila tudi predstavljena publikacija dobrih praks povezanih s Strategijo 21 z naslovom "Golden Collection", kjer sta objavljena tudi dva slovenska primera dobrih praks, na priložnostni okrogli mizi strokovnjakov pa je sodelovala tudi dr. Jelka Pirkovič.