Skoči do osrednje vsebine

Minister v Uri Soča: "Tukaj iz sicer težkih zgodb posameznikov, naredite najboljše, kar se da."

Minister za zdravje Aleš Šabeder je danes obiskal univerzitetni rehabilitacijski inštitut Soča, kjer je skupaj z županom Ljubljane Zoranom Jankovićem slavnostno otovoril prenovljen oddelek za rehabilitacijo pacientov po amputaciji in oddelka za rehabilitacijo pacientov po poškodbah, s perifernimi živčnimi okvarami in revmatološkimi obolenji.

Minister je pohvalil odlično delo, ki ga opravljajo v inštitutu: "Vaš univerzitetni rehabilitacijski inštitut Soča slovi po svoji odličnosti, ne le doma, tudi v tujini. Znani ste po tem, kako iz sicer težkih zgodb posameznikov, naredite boljše, najboljše, kar se da. Veseli me, da je Ministrstvo za zdravje z vašim inštitutom že v preteklosti dobro sodelovalo in tudi zdajšnja ekipa bo naredila vse, kar je v danih razmerah mogoče, da bomo še naprej podpirali vašo vizijo. Tudi na ministrstvu se zavedamo, da je pacient vedno prvi, da smo mi vsi tu zaradi ljudi in zato morajo biti v središču." je dejal minister.

"Zdravljenje in rehabilitacija sta povezani in soodvisni, saj vsaka sama po sebi ne moreta dajati pravih rezultatov in učinkov. Dobra rehabilitacija vedno prinese boljši rezultat. Pri vas opravljate številne rehabilitacijske programe, da bi na koncu pacienti z vašo pomočjo znali čim bolje izkoristiti preostale sposobnosti in zmanjšati prizadetosti. Naučite jih vzdržljivosti, kako pridobiti moč, gibljivost, kako biti čim bolj neodvisen, pri vas dobijo zelo pomembno psihološko podporo za premagovanje posledic bolezni ali nesreče," je še izpostavil minister. 

Investicija, ki jo je sofinanciralo Ministrstvo za zdravje, je vredna je skoraj 7 mio evrov, ministrstvo je v dveh fazah skupaj namenilo približno 2,7 mio eur.

Minister je podaril, da bo kakovost bivanja bolnikov boljša, manjša bodo tveganja za možnosti okužb, zagotovlja se tudi ustrezno protipotresno varnost in druge tehnične zahteve.

V nagovoru ob otvoritvi se je minister v zaključku zahvalil vsem zaposlenim za odlično, strokovno in srčno delo. "Še enkrat pohvala in hvala vsem, ki ste sodelovali pri investiciji - tako na našem ministrstvu kot vam na Soči, in seveda izvajalcem. Postavili ste dober zgled za ostale."