Skoči do osrednje vsebine

Prireditev "Prostovoljec leta" pod pokroviteljstvom predsednika republike

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je priredil sprejem ob zaključni prireditvi natečaja Prostovoljec leta 2018, ki jo pripravlja Mladinski svet Slovenije (MSS).

Letos so že sedemnajstič zapored podelili priznanja in Naj nazive prostovoljcem in prostovoljskim projektom za dosežke iz preteklega leta. 

Naj mladinska voditeljica je na predlog Društva študentov psihologije Maribor postala Katja Zemljič. Naj mladinski projekt je postala “Košnja u snežet” Zveze podeželske mladine Škofja Loka za promocijo tradicionalnih kmečkih opravil med mladimi in v širši javnosti. Podelili pa so tudi dve priznanji za posebne dosežke in sicer pevskemu zboru Osnovne šole Nove Jarše Rock mulčki in Zvezi prijateljev mladine Slovenije za izvirno in plemenito pobudo dobrodelnega projekta “Otroci za otroke”. Za svoje humanitarno delo z otroki, bolnimi in drugimi ranljivimi skupinami pa je priznanje za posebne dosežke na predlog Društva Vztrajaj prejela Anika Popič. 

Naj prostovoljski projekt 2018 je projekt Planinske zveze Slovenije “Planinstvo za invalide oziroma osebe s posebnimi potrebami”. Predsednik republike je predstavnikom zveze vročil plaketo za trajnostno naravnan projekt vključevanja oseb s posebnimi potrebami v športno oziroma razvedrilno dejavnost. 

Predsednik republike je častni pokrovitelj projekta Prostovoljec leta.