Skoči do osrednje vsebine

Prihajajoče delavnice na temo oblikovanja novega Nacionalnega programa za kulturo 2020–2027

Zaradi čim večje vključenosti zainteresirane javnosti in participacije vseh, ki se prepoznajo v želji, da bi soustvarjali nov Nacionalni program za kulturo 2020–2027, smo v petek, 7. junija 2019, z zaposlenimi na Ministrstvu za kulturo pričeli z delavnicami na to temo.

Vabilo NPK | Avtor: Ministrstvo za kulturo

1 / 2

Na prvi delavnici smo se posvetili iskanju novih oblik sodelovanja med javnimi zavodi, nevladnimi organizacijami, samostojnimi ustvarjalci v kulturi in zasebnim sektorjem. Skozi proces soustvarjanja nas je vodila ekipa zunanjih moderatorjev, ki delujejo pod okriljem projekta Inovativen.si Ministrstva za javno upravo. 

Udeleženci so v procesu izpostavili številne pozitivne vloge Ministrstva za kulturo v preteklosti, skozi debato pa oblikovali tudi predloge ukrepov na najrazličnejših področjih. Izpostavili so tudi nemalo zamisli za nove oblike sodelovanja med deležniki in jih smiselno začrtali v luči nastajanja novega NPK. 

Naslednja delavnica, ki bo odprta za najširši krog zainteresirane javnosti bo na Ministrstvu za kulturo v sredo, 19. junija 2019, od 9.00 do 14.00. Naslednji dan, v četrtek, 20. junija 2019, bomo nadaljevali z delavnico na temo digitalizacije v Layerjevi hiši – hiši umetnikov v Kranju. V petek, 21. junija 2019, pa se s temo decentralizacije selimo v Slovensko narodno gledališče Maribor.

Delavnice, ki se bodo odvijale med 9. in 14. uro, bodo potekale tudi na začetku julija

Že sedaj vas prijazno vabimo, da z nami soustvarjate nov Nacionalni program za kulturo 2020–2027. O vseh podrobnostih izvajanja delavnic vas bomo pravočasno obvestili.