Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade sprejel novoizvoljene slovenske poslance Evropskega parlamenta

Predsednik vlade Marjan Šarec se je danes srečal z novoizvoljenimi slovenskimi poslanci v Evropski parlament. Največ pozornosti so namenili skupnemu sodelovanju v času njihovega mandata.

Predsednik vlade Marjan Šarec je sprejel novoizvoljene slovenske poslance v Evropski parlament. | Avtor: Anže Malovrh, STA

1 / 2

Kot je po zaključku srečanja povedal predsednik vlade, je modro začeti mandat skupaj, se takoj na začetku dogovoriti o načinu sodelovanja, zlasti v luči prihajajočega slovenskega predsedovanja Svetu EU. Vlada meni, da bo za uspešno izvedbo predsedovanja potrebno vložiti skupni napor, zato je k sodelovanju povabila tudi slovenske evropske poslance.

Pomembno je tudi, da je sodelovanje vlade in slovenskih evroposlancev usklajeno, da se ne bi dogajalo, kot se je včasih, da so bili evropski poslanci, kadar je šlo za slovenski nacionalni interes, precej razglašeni.

»Današnje srečanje ocenjujem kot zelo dobro in verjamem, da bomo tudi skozi nadaljnji mandat sodelovali v tem smislu, da bomo dobro pripravljeni na vse izzive, ki so pred nami«, je še poudaril predsednik vlade.