Skoči do osrednje vsebine

Imenovani generalna direktorica Direktorata za kulturno dediščino in v. d. generalne direktorice Direktorata za ustvarjalnost

V prejšnjem tednu sta bili imenovani generalna direktorica Direktorata za kulturno dediščino, Maja Bahar Didović, in v. d. generalne direktorice Direktorata za ustvarjalnost, mag. Marjeta Pečarič.

Ministrstvo za kulturo. | Avtor Tamino Petelinšek, STA

Maja Bahar Didović je univerzitetna diplomirana arheologinja, Vlada RS jo je s 7. junijem 2019 imenovala za generalno direktorico Direktorata za kulturno dediščino na Ministrstvu za kulturo za mandatno dobo petih let. Z decembrom 2018 je na ministrstvu pričela s funkcijo vršilke dolžnosti generalne direktorice Direktorata za kulturno dediščino, pred tem pa je delovala kot scenaristka, režiserka in analitičarka na izobraževalnem programu Televizije Slovenija, kjer se je ukvarjala zlasti z dokumentarnimi filmi na temo kulturne dediščine.

Mag. Marjeta Pečarič, diplomirana komunikologinja in magistrica znanosti, je bila na mesto vršilke dolžnosti generalne direktorice Direktorata za ustvarjalnost imenovana 1. junija 2019. Na Javnem skladu Republike Slovenije za kulturne dejavnosti je delovala kot pomočnica direktorja za razvojne projekte, kjer se je ukvarjala z razvojem in implementacijo programov usposabljanj in dopolnilnih izobraževanj za mlade na področju kulture.