Skoči do osrednje vsebine

Druga generacija zdravnikov in zobozdravnikov zaključila program Vodstvene kompetence

Program Vodstvene kompetence za zdravnike in zobozdravnike je letos zaključila že druga generacija slušateljev. Certifikate je ob zaključku usposabljanja 15 slušateljem podelila državna sekretarka Simona Repar Bornšek. Podelitev je potekala v prostorih Zdravniške zbornice Slovenije.

Ob tej priložnosti je državna sekretarka Repar Bornšek poudarila, da ni samoumevno, da je dober zdravnik že po naravi odličen vodja in manager. In tudi ni nujno, da so tisti, ki napredujejo s starostjo in strokovnimi nazivi avtomatično dobri voditelji, organizatorji in motivatorji. "Kjer je volja, se najde pot. Veseli me, da ste prepoznali potrebe do dopolnitvi znanja," je poudarila državna sekretarka Repar Bornšek. Predsednica Zdravniške zbornice dr. Zdenka Čebašek – Travnik pa je že lani, ko je usposabljanje zaključila prva generacija slušateljev, izpostavila, da so zdravniki in zobozdravniki z dodatnimi znanji iz vodenja prav zaradi poznavanja medicine in zdravstvenega sistema povsod zelo iskani vodje zdravstvenih institucij.

Program Vodstvene kompetence za zdravnike in zobozdravnike je oblikoval Zavod za razvoj zdravstvenega managementa (ZRMZ) in je prvi tovrstni program v Sloveniji. Zasnovan je na podlagi dolgoletnih praktičnih izkušenj v zdravstvu in obsega znanja iz ekonomije, vodenja, kakovosti, prava in komunikacije. Znanja torej, ki so potrebna za učinkovito vodenje v zdravstvu.

Čestitamo!