Skoči do osrednje vsebine

Svetovni dan varne hrane 2019

Na predlog Združenih narodov je 7. junij proglašen za Svetovni dan varne hrane .

Svetovni dan varne hrane 2019

Na predlog Združenih narodov je 7. junij proglašen za Svetovni dan varne hrane .

Letos bo ta dan obeležen prvič.Dan, ki bi ga moralo človeštvo posvetiti zavedanju, kaj pomeni varna hrana in kašna vrednota je to za človeštvo. To zavedanje moramo deliti tako stroka kot tudi vse javnosti, ki delujejo v naši družbi. Ta dan je pomemben za slovensko živilsko in prehransko oskrbovalno verigo. Enako ali pa še bolj pomemben je za slehernega potrošnika, ki dnevno lahko brezskrbno uživa živila, ki so na voljo na trgu. Pa je res tako? Kaj vse bi še morali postoriti, da bi temu bilo tako?

 

Na taka in podobna vprašanja bomo odgovarjali v petek, 7. junija 2019 v prostorih Državnega sveta Republike Slovenije. V prilogi je dokončen program in prosimo vas, da o njem obvestite vse, ki bi jih dogodek utegnil zanimati, saj se bodo lahko pravočasno prijavili nanj.

 

Dogodek bo potekal v slovenskem jeziku in bo delno simultano prevajan v slovenščino/angleščino, v primerih ko bodo govorili naši gostje  iz tujine.

 

Prosimo prijavite se na tej spletni strani http://www.ds-rs.si/?q=node/4651

 

Program posveta je dosegljiv na tej povezavi.

 

Publikacijo posveta najdete na tem naslovu.

 

Organizatorji:

  1. Janez Posedi,generalni direktor Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin in predsednik organizacijskega odbora dogodka

prof. dr. Peter Raspor, pobudnik in pripravljavec programa dogodka ter predsednik programskega odbora