Skoči do osrednje vsebine

Povabilo k sodelovanju na natečaju postani Donavski umetnik 2019 – Sodelujmo za naše vode

  • Ministrstvo za okolje in prostor
Ljubljana, 3. 6. 2019 – Letošnji natečaj Postani donavski umetnik 2019 skupaj organizirata Svetovno združenje za vodo za centralno in vzhodno Evropo (Global Water Partnership Central and Eastern Europe - GWP CEE) in Mednarodna komisija za varovanje reke Donave (International Commission for the Protection of the Danube River - ICPDR). Letošnja vodilna tema je »Sodelujmo za naše vode«.

Priporočena velikost skulpture je od 30 do največ 75 cm (naj bo primerna za prenašanje). Sliko skulpture v minimalni kakovosti 150 DPI v digitalnem zapisu ali video (ali oboje) morate poslati do 15. junija 2019 na E naslov martina.zupan@siol.net ali po pošti na CD-ju na naslov, GWP Slovenija,  Limnos, Podlimbarskega 31, Ljubljana z oznako »za natečaj«. Priložite tudi izpolnjen obrazec s podatki o šoli, mentorju/ih in avtorjih. tabeli. O rezultatih natečaja boste obveščeni do 25. junija 2019.

Učenci lahko sodelujejo posamično ali v skupini, in sicer v starosti od 6 do 18 let. Otroke in mlade vabimo, da umetniški, kreativni način predstavijo vodo v njihovi okolici, povedo kaj jim voda pomeni, opozorijo na probleme, predlagajo spremembe ali tudi pokažejo pozitivne ukrepe, izvedene na vodi. Sodelujejo lahko mladi iz šol, vrtcev, dnevnih centrov, klubov, aktivnosti nevladnih organizacij. Namen natečaja Postani donavski umetnik, ki poteka že od leta 2004, je združiti tisoče otrok in mladih, ki živijo ob reki Donavi in njenih pritokih in izmenjati njihove poglede na varovanje vodnega okolja. Natečaj poteka v naslednjih državah donavskega bazena: Nemčija, Avstrija, Češka, Slovaška, Madžarska, Slovenija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija, Črna Gora, Romunija, Bolgarija, Moldavija in Ukrajina.

Več informacij in obrazec za prijavo