Skoči do osrednje vsebine

Mednarodna konferenca Tehnični in vsebinski problemi klasičnega in elektronskega arhiviranja - od 11. do 13. 4. 2018

Projekt e-ARH.si se je predstavil na mednarodni konferenci Tehnični in vsebinski problemi klasičnega in elektronskega arhiviranja.

Predstavniki projektne skupine e-ARH.si: ESS 2016-2020 so se udeležili konference »Tehnični in vsebinski problemi klasičnega in elektronskega arhiviranja«, ki je potekala med 11. in 13. 4. 2018 v Hotelu Radin, Radenci v organizaciji Pokrajinskega arhiva v Mariboru.Na konferenci je sodelovalo več kot 200 udeležencev, od tega več kot 60 različnih predavateljev in avtorjev strokovnih vsebin s področja upravljanja z arhivskim in dokumentarnim gradivom, ter e-gradivom iz Slovenije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Južnoafriške republike, s Kosova, iz Madžarske, Makedonije, Nemčije, Romunije, Srbije in Švice.

Člani projektne skupine e-ARH.si so predstavili skupno 9 prispevkov ter izvedli eno poldnevno delavnico na temo notranjih pravil.

Prispevki:

Delavnica:

  • Prvi koraki k pripravi notranjih pravil s praktičnimi primeri dr. Jože ŠKOFLJANEC, Arhiv republike Slovenije

Prispevki članov projektne skupine so izšli v publikaciji Moderna arhivistika, ki je dostopna na spletnih straneh Pokrajinskega arhiva v Mariboru.