Skoči do osrednje vsebine

Sodelovanje Geodetske uprave RS na Dnevih medgeneracijskega sožitja

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani so od 14. do 16. maja 2019 potekali Dnevi medgeneracijskega sožitja, ki sta jih organizirala Zveza društev upokojencev Slovenije in Gospodarsko razstavišče v Ljubljani, kot soorganizator pa sodeluje tudi Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Slavnostni govornik na dogodku je bil predsednik Vlade RS Marjan Šarec.

Dogodka se je udeležil tudi minister za okolje in prostor Simon Zajc. V okviru razstavnega prostora Ministrstva za okolje in prostor so se predstavili Naravni parki Slovenije, Stanovanjski sklad Republike Slovenije,  Geodetska uprava Republike Slovenije  in Eko sklad.

Geodetska uprava  je na sejmu predstavlja načine na katere lahko lastniki nepremičnin preverijo kako imajo evidentirane svoje nepremičnine ter postopke v primeru da morajo evidentiranost svojih nepremičnin v uradnih evidencah urediti ali dopolniti. V času sejma so na stojnici predstavniki Geodetske uprave nudili splošne informacije glede evidentiranja in množičnega vrednotenja nepremičnin. Geodetska uprava  se je predstavila tudi s predavanjem mag. Danijela Boldina z naslovom "Podatki o nepremičninah za vse generacije".

Več informacij: na spletni strani projekta Programa projektov eProstor in spletni strani MOP.

1 / 4