Skoči do osrednje vsebine

2. seja Sveta Vlade Republike Slovenije za vprašanja narodnih skupnosti pripadnikov narodov nekdanje SFRJ v Republiki Sloveniji

28. 11. 2019 je potekala 2. seja Sveta Vlade Republike Slovenije za vprašanja narodnih skupnosti pripadnikov narodov nekdanje SFRJ v Republiki Sloveniji, na kateri je bila obravnavana tematika »sistemska ureditev položaja narodnih skupnosti«.

Na seji so poleg  predsednice Sveta državne sekretarke na Ministrstvu za kulturo mag. Petre Culetto, sodelovali še Bronka Straus (predstavnica Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport), mag. Stanko Baluh (predstavnik Urada Vlade Republike Slovenije za narodnosti), Urša Židan (predstavnica Ministrstva za notranje zadeve), dr. Marko Rakovec (predstavnik Ministrstva za zunanje zadeve), Fahir Gutić (predstavnik bošnjaške narodne skupnosti v Sloveniji), Tahir Maliqaj (predstavnik albanske narodne skupnosti v Sloveniji), Veselin Lakić (predstavnik črnogorske narodne skupnosti v Sloveniji), Đanino Kutnjak (predstavnik hrvaške narodne skupnosti v Sloveniji), dr. Ilija Dimitrievski (predstavnik makedonske narodne skupnosti v Sloveniji) in dr. Vesna Bajić Stojiljković (predstavnica srbske narodne skupnosti v Sloveniji).