Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Dušan  Sterle

Dušan Sterle je univerzitetni diplomirani ekonomist in preizkušeni državni notranji revizor.

Aprila 2017 je prevzel vodenje Urada Republike Slovenije za nadzor proračuna, kjer je bil zaposlen že v letih od 2002 do 2007. V obdobju od 2007 do 2015 je bil zaposlen na Evropskem uradu za boj proti goljufijam pri Evropski komisiji v Bruslju, kjer je bil zadolžen za usklajevanje politik EU ter medinstitucionalnih in mednarodnih odnosov na področju zaščite finančnih interesov EU, boja proti goljufijam in korupciji.

Znanje in delovne izkušnje je pridobival tudi v gospodarstvu in nepridobitnem sektorju, predvsem na področju poslovnega svetovanja in projektnega vodenja. Na področju vodenja nepridobitnih organizacij se je dodatno izobraževal na univerzi Johns Hopkins University v Baltimoru.

V poklicni karieri je bil zaposlen kot sistemski analitik na področju poslovne informatike, računalniški programer, učitelj angleškega jezika, novinar poročevalec in kot pomočnik generalne sekretarke ZPMS.

Tekoče se sporazumeva v angleškem, srbskem in hrvaškem ter delno v francoskem jeziku.