Skoči do osrednje vsebine

Uprava za informacijsko varnost

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Aktualno

  • Sporočilo za javnost o kritični ranljivosti Microsoft Exchange strežnikov

    Podjetje Microsoft je 3. marca 2021 zjutraj (po sredjeevropskem času) objavilo, da v njihovem izdelku Microsoft Exchange Server, enemu od najbolj razširjenih strežnikov za elektronsko pošto, vodenje koledarjev in stikov ter sodelovanje, obstaja več kritičnih ranljivosti. Navedeno pomeni, da strežnik Exchange Server vsebuje hude napake, ki se lahko izkoristijo za krajo informacij (tudi zbirk osebnih podatkov), šifriranje podatkov za izsiljevanje/odkupnino, posledice pa so za organizacijo lahko zelo resne in povzročijo daljši izpad poslovanja.

  • Kritična ranljivost Microsoft Exchange strežnikov

    Microsoft je 2. marca 2021 objavil, da v njihovih izdelkih Exchange Server 2010, Exchange Server 2013, Exchange Server 2016 in Exchange Server 2019 obstaja več kritičnih ranljivosti ter zanje tudi objavil popravke, ki jih je potrebno namestiti na Microsoft Exchange strežnike. Obstaja verjetnost, da so zlonamerni akterji te ranljivosti izkoriščali že od septembra 2020. Veriženje teh kritičnih ranljivosti napadalcem omogoča dostop do predalov elektronske pošte in namestitev škodljive programske opreme na ranljivi MS Exchange strežnik.

  • Polletno poročilo o kibernetskih incidentih in napadih

    Uprava Republike Slovenije za informacijsko varnost (URSIV) je objavila polletno poročilo o kibernetskih incidentih in napadih v obdobju od junija do decembra 2020.