Skoči do osrednje vsebine

Uprava za informacijsko varnost

 • Socialno distanciranje je spremenilo vsakodnevno rutino pri našem delu, izobraževanju, zdravstvenem varstvu, počutju in socializaciji. Zaščita pametnih domov in pametnih zgradb pred kibernetskimi tveganji je vse bolj pomembna. To se je potrdilo tudi v času pandemije COVID-19.

 • Svetovni dan zavedanja o globalni digitalni dostopnosti se je začel maja 2012, od takrat se ta dan vsako leto obeleži tretji četrtek v maju. Na ta dan naj bi čim več govorili, razmišljali in se učili o digitalni dostopnosti za vse uporabnike, še posebej uporabnike z različnimi oblikami oviranosti.

 • Tudi na področju informacijske varnosti je zaznati kulturno raznolikost. Nekateri se pomena varnosti zavedajo bolj, drugi manj. Dejstvo pa je, da človeški dejavnik pri informacijski varnosti igra pomembno vlogo. Raziskave namreč kažejo, da se večina napadov zgodi zaradi tveganih dejanj zaposlenih.

Aktualno

 • Ob Svetovnem dnevu čebel opozarjamo na zaščito pred črvi

  Medtem, ko čebele veljajo za marljive in pridne delavke, računalniški črvi prinašajo le skrbi in škodo. Varnost računalnika je odvisna od njegove zaščite in naše uporabe.

 • Vsako podjetje se mora zavedati pomena kibernetske varnosti

  Vsako podjetje je lahko tarča kibernetskega napada, zato skrb za varnost ni nepotreben strošek, ampak prepotrebna naložba. Pomembno je povečevati tako kadrovske kot materialno-tehnične zmogljivosti, velik pomen pa ima tudi usposabljanje in osveščanje zaposlenih na tem področju.

 • Informacijska varnost v šolah

  V času, ko veliko odraslih svoje delo opravlja na daljavo, se podobno tudi naši šolarji, dijaki in študenti učijo doma, za povezavo s svojimi učitelji in profesorji pa uporabljajo internet. Le-ta je v teh časih res zlata vreden, ni pa čisto brez nevarnosti, zato je dobro vedeti nekaj o osnovah informacijske varnosti.

Iskalnik