Skoči do osrednje vsebine

Uprava za informacijsko varnost

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

 • Uprava Republike Slovenije za informacijsko varnost (URSIV) je objavila polletno poročilo o kibernetskih incidentih in napadih v obdobju od junija do decembra 2020.

 • Danes poteka dan varne rabe interneta, ki ga letos obeležujemo že osemnajsto leto zapored. Ta mednarodni dogodek, ki je iz pobude projekta EU SafeBorders leta 2004 prerastel meje Evropske unije sedaj obeležujemo že v okoli 170 državah sveta.

 • Agencija Evropske unije za varnost omrežij in informacij (ENISA) v svoji novi strategiji poudarja okrepljeno pot zagotavljanja visokega skupnega nivoja kibernetske varnosti po celi Evropski uniji. Podobno smer si je ob pripravi posodobljene strategije kibernetske varnosti začrtala tudi Uprava Republike Slovenije za informacijsko varnost (URSIV).

Aktualno

 • Nova strategija EU za kibernetsko varnost

  Nova strategija za kibernetsko varnost EU ima namen utrjevanja vodilne vloge EU pri mednarodnih normah in standardih v kibernetskem prostoru

 • Danes stopa v veljavo Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij

  Z današnjim dnem, 23. september 2020 se začne uporabljati Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (v nadaljevanju ZDSMA) za prilagoditev spletišč, objavljenih pred 23. septembrom 2018; pred natanko enim letom pa se je ZDSMA začel uporabljati za spletišča, ki so nastala po 23. septembru 2018.

 • Kibernetska varnost s koronavirusno krizo dobiva še večji pomen

  V sklopu Blejskega strateškega foruma je bila velika pozornost namenjena tudi panelu o kibernetski varnosti z naslovom ''Ali je prihodnost kibernetskega prostora zgolj polje konfliktov?''. Sodelujoči so se strinjali, da je na področju kibernetske varnosti nujno še tesnejše sodelovanje.