Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

V Kabinetu ministra opravljamo strokovno-tehnične, posebne oziroma najzahtevnejše naloge, vezane na funkcijo ministra za zunanje zadeve.

Organiziramo in usklajujemo pripravo in strokovno obdelavo gradiva za nastope ministra, pogovore s predstavniki tujih držav in mednarodnih organizacij ter za udeležbo na mednarodnih konferencah.

Urejamo gradivo in pošto, namenjeno ministru, organiziramo sestanke in dokumentiramo njihovo vsebino. Obveščamo organizacijske enote in njihove vodje o sklepih, navodilih in smernicah ministra. Koordiniramo obveznosti ministra v Sloveniji in mednarodne obveznosti ministra v tujini.

Organizacijske enote kabineta ministra