Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

V sektorju usklajujemo priprave in zagotavljamo izvedbo mednarodne konference Blejski strateški forum ter drugih dogodkov, ki potekajo pod njegovim okriljem. Usklajujemo sodelovanje med ministrstvom ter Centrom za evropsko prihodnost (CEP) in drugimi deležniki, ki sodelujejo pri organizaciji dogodka.

V sodelovanju s CEP skupaj s partnerji pomagamo pri pridobivanju sredstev, ki so potrebna za organizacijo dogodka. Zagotavljamo promocijo blagovne znamke Blejski strateški forum ter ustrezno prepoznavnost in umeščenost prednostnih nalog in interesov slovenske zunanje politike v mednarodnem okolju. Vzpostavljamo in ohranjamo stike z drugimi ministrstvi, domačimi in tujimi sorodnimi institucijami (think thanki), ki prinašajo dodano vrednost za mednarodno konferenco Blejski strateški forum kot ene izmed najpomembnejših in največjih zunanjepolitičnih, varnostnih in ekonomskih platform v srednji in jugovzhodni Evropi.