Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

V službi opravljamo naloge, ki se nanašajo na sodelovanje z Vlado Republike Slovenije, Državnim zborom in Državnim svetom ter njihovimi delovnimi telesi.

Zagotavljamo pravilno in pravočasno pripravo gradiva Ministrstva za zunanje in evropske zadeve za redne in dopisne seje Vlade Republike Slovenije, seje Odbora za državno ureditev in javne zadeve, Odbora za gospodarstvo in Komisije Vlade Republike Slovenije za administrativne zadeve in imenovanja. Spremljamo objave gradiva na oglasni strani vladnega portala in zagotavljamo pravočasno pošiljanje pripomb ali soglasij k objavljenemu gradivu. Zagotavljamo tudi elektronsko obdelavo, preverjanje in pošiljanje vladnega gradiva.

Pripravljamo in zbiramo gradivo za seje Državnega zbora, Odbora za zunanjo politiko in Odbora za zadeve Evropske unije ter zagotavljamo pravočasno pošiljanje odgovorov na poslanska vprašanja in pobude ter izvajanje sklepov in obveznosti do Vlade Republike Slovenije in Državnega zbora.