Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

V Kabinetu ministrice opravljamo strokovno-tehnične, posebne oziroma najzahtevnejše naloge, vezane na funkcijo ministrice za zunanje in evropske zadeve.

Organiziramo in usklajujemo pripravo in strokovno obdelavo gradiva za nastope ministrice, pogovore s predstavniki tujih držav in mednarodnih organizacij ter za udeležbo na mednarodnih konferencah.

Urejamo gradivo in pošto, namenjeno ministrici, organiziramo sestanke in dokumentiramo njihovo vsebino. Obveščamo organizacijske enote in njihove vodje o sklepih, navodilih in smernicah ministrice. Koordiniramo obveznosti ministrice v Sloveniji in mednarodne obveznosti ministrice v tujini.

Organizacijske enote kabineta ministrice