Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

V Kabinetu ministrice opravljamo strokovno-tehnične, posebne oziroma najzahtevnejše naloge, vezane na funkcijo ministrice za zunanje in evropske zadeve.

Organiziramo in usklajujemo pripravo in strokovno obdelavo gradiva za nastope ministrice, pogovore s predstavniki tujih držav in mednarodnih organizacij ter za udeležbo na mednarodnih konferencah.

Urejamo gradivo in pošto, namenjeno ministrici, organiziramo sestanke in dokumentiramo njihovo vsebino. Obveščamo organizacijske enote in njihove vodje o sklepih, navodilih in smernicah ministrice. Koordiniramo obveznosti ministrice v Sloveniji in mednarodne obveznosti ministrice v tujini.

Organizacijske enote kabineta ministrice