Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

V sektorju usklajujemo priprave in zagotavljamo izvedbo mednarodne konference Blejski strateški forum ter drugih dogodkov, ki potekajo pod njegovim okriljem. Usklajujemo sodelovanje med ministrstvom ter Centrom za evropsko prihodnost (CEP) in drugimi deležniki, ki sodelujejo pri organizaciji dogodka.

Zagotavljamo promocijo blagovne znamke Blejski strateški forum ter ustrezno prepoznavnost in umeščenost prednostnih nalog in interesov slovenske zunanje politike v mednarodnem okolju. Vzpostavljamo in ohranjamo stike z drugimi ministrstvi, domačimi in tujimi sorodnimi institucijami (think thanki), ki prinašajo dodano vrednost za mednarodno konferenco Blejski strateški forum kot ene izmed najpomembnejših in največjih zunanjepolitičnih, varnostnih in ekonomskih platform v srednji in jugovzhodni Evropi.