Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

V sektorju usklajujemo priprave in zagotavljamo izvedbo mednarodne konference Blejski strateški forum ter drugih dogodkov, ki potekajo pod njegovim okriljem. Usklajujemo sodelovanje med ministrstvom ter Centrom za evropsko prihodnost (CEP) in drugimi deležniki, ki sodelujejo pri organizaciji dogodka.

Zagotavljamo promocijo blagovne znamke Blejski strateški forum ter ustrezno prepoznavnost in umeščenost prednostnih nalog in interesov slovenske zunanje politike v mednarodnem okolju. Vzpostavljamo in ohranjamo stike z drugimi ministrstvi, domačimi in tujimi sorodnimi institucijami (think thanki), ki prinašajo dodano vrednost za mednarodno konferenco Blejski strateški forum kot ene izmed najpomembnejših in največjih zunanjepolitičnih, varnostnih in ekonomskih platform v srednji in jugovzhodni Evropi.