Skoči do osrednje vsebine

  • V organizaciji Službe Vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je včeraj v Narodni galeriji v Ljubljani potekala potrditev Programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2021–2027 v Sloveniji. Udeležila sta se je državni sekretar za obrambo Rudi Medved in vršilec dolžnosti generalnega direktorja Uprave za zaščito in reševanje Leon Behin.

  • V zahvalo in spomin na največji požar v zgodovini Slovenije sta Park vojaške zgodovine in Urad Vlade Republike Slovenije za komuniciranje pripravila fotografsko razstavo izbranih slovenskih fotografov in novinarjev, ki so v svoje objektive zajeli apokaliptično dogajanje tistih dni, pa tudi napore vseh, ki so se borili z ognjeno stihijo.

  • V okviru projekta Zagotavljanje ustrezne opreme za izvajanje nalog na področju zaščite, reševanja in pomoči ob poplavah na državni, regionalni in lokalni ravni, ocenjenega na 28 milijonov evrov, je Uprava za zaščito in reševanje zagotovila 20 milijonov evrov evropskih sredstev v obdobju 2014-2020.

Novice