Skoči do osrednje vsebine

Aktualno

  • Minister mag. Matej Tonin v Divači ob ogledu vaje prostovoljnih gasilcev: »Zaradi tovrstnih izobraževanj je Slovenija varnejša in bolje pripravljena na naravne nesreče«

    Minister za obrambo mag. Matej Tonin je danes, v sredo, 22. julija, obiskal enoto Izobraževalnega centra za zaščito in reševanje (ICZR) v Sežani. Po predstavitvi enote in seznanitvi s požarno ogroženostjo naravnega okolja in rešitvami iz državnega načrta, pripravami na požarno sezono ter videonadzornim sistemom Kras si je blizu letališča v Divači ogledal praktično usposabljanje prostovoljnih gasilcev, ki se v enoti ICZR v Sežani usposabljajo po programu Dopolnilnega usposabljanja gasilcev za gašenje požarov v naravnem okolju, ki ga v sodelovanju z Upravo Republike Slovenije za zaščito in reševanje, Zavodom za gasilno in reševalno službo Sežana organizira Gasilska zveza Slovenije.

  • Minister Tonin ob občinskem prazniku obiskal Žužemberk

    Minister za obrambo mag. Matej Tonin je v petek, 17. julija, nagovoril zbrane na slavnostni seji Občine Žužemberk na kateri so ob občinskem prazniku podelili priznanja izjemnim posameznikom in društvom. Izrazil je zadovoljstvo, da so med prejemniki najvišjih občinskih priznanj tudi pripadnik Slovenske vojske, ki se že vrsto let uspešno posveča delu z mladimi na področju športa, gasilski veteran ter prostovoljni gasilski društvi, kar bo gotovo velika spodbuda pri njihovem nadaljnjem delo v prid skupnosti.

  • Minister Tonin in župan Molan o nadaljevanju dobrega sodelovanja med Ministrstvom za obrambo in Občine Brežice

    Minister za obrambo mag. Matej Tonin je bil v petek, 17. julija, na povabilo župana Občine Brežice Ivana Molana na delovnem obisku v tej občini. Glavna tema pogovora so bili projekti, sofinancirani s strani Ministrstva za obrambo, na podlagi sporazuma med Ministrstvom za obrambo in Občino Brežice, in pogodba o sofinanciranju investicij lokalne javne infrastrukture v letih 2019 in 2020. Minister mag. Matej Tonin in župan Ivan Molan sta se dogovorila o prednostnih nalogah nadaljnjega sodelovanja.

Iskalnik