Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

 • Ministrstvo za obrambo je danes začelo z rednimi tedenskimi novinarskimi konferencami, na katerih bodo različni sogovorniki predstavljali različne teme s področja obrambe in zaščite ter reševanja.

 • Z nakupom novega transportnega letala bo Slovenija postala neodvisna pri zagotavljanju zračnega transporta za lastne potrebe. Lanskoletni izbruh pandemije covida-19 je namreč pokazal, da smo bili pri evakuaciji svojih državljanov iz tujine v domovino in pri zagotavljanju zalog zaščitne opreme odvisni večinoma od drugih prevoznikov.

 • Minister za obrambo mag. Matej Tonin je danes na Ministrstvu za obrambo sprejel veleposlanico Združenih držav Amerike v Republiki Sloveniji Lyndo C. Blanchard, ki zaključuje svoj mandat v Sloveniji. Minister in veleposlanica sta soglašala, da sta državi v minulih desetih mesecih mandata aktualne Vlade Republike Slovenije naredili kakovostni preskok v dvostranskih odnosih. Dejstvo je, da sta Slovenija in ZDA zaveznici, ki ju povezuje tesno sodelovanje na številnih področjih, pri čemer je prav obrambno področje eno ključnih.

Aktualno

 • Humanitarna pomoč občini Kostajnica v Bosni in Hercegovini

  Občina Kostajnica v Republiki Srbski v Bosni in Hercegovini je v nedavnem nizu potresov na Hrvaškem utrpela veliko škodo. V občini z nekaj manj kot 6000 prebivalci je 54 družin ostalo brez doma. Potres pa je poškodoval kar 600 objektov. Huje so poškodovane tudi šole ter druge javne stavbe in infrastruktura. Na veliko stisko, v kateri so se znašli v navedeni občini, so nas opozorili na slovenskem veleposlaništvu v Sarajevu.

 • Odziv Ministrstva za obrambo na začasno zadržanje izvajanja Zakona o zagotavljanju sredstev za investicije v Slovenski vojski do 2026

  Zakon o Ustavnem sodišču (Uradni list Republike Slovenije, številka 15/94 – v nadaljevanju ZUstS) v 39. členu določa, da sme Ustavno sodišče do končne odločitve v celoti ali delno zadržati izvršitev zakona ali drugega predpisa. Odločitev, ki naj bi jo, po poročanju nekaterih medijev, danes sprejelo Ustavno sodišče, je procesne narave in na noben način ne prejudicira končne vsebinske odločitve, ker le to Ustavno sodišče sprejme šele po opravljeni meritorni presoji.

 • Republiki Hrvaški kot pomoč ob potresu zagotovili mobilne hiške

  Danes smo iz Državnega logističnega centra v Rojah organizirali prevoz štirih mobilnih hišk kot pomoč Hrvaški pri blaženju posledic močnega potresa, ki se je zgodil konec prejšnjega leta.

Dogodki

 • Novinarska konferenca Ministrstva za obrambo – pripravljenost na potres v Republiki Sloveniji

  Predstavnike medijev vabimo, da se v ponedeljek, 25. januarja, ob 12. uri udeležijo novinarske konference, na kateri bo generalni direktor Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Darko But predstavil aktivnosti na področju preventive ter pripravljenost na ukrepanje v primeru močnejšega rušilnega potresa na najbolj potresno ogroženih območjih v Republiki Sloveniji. Po predstavitvi bo generalni direktor odgovarjal na novinarska vprašanja.

  Videokonferenca, YouTube MORS