Skoči do osrednje vsebine

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

V Sektorju za komuniciranje in mednarodne zadeve zagotavljamo strateško načrtovanje komuniciranja in promocij evropske kohezijske politike, izvajamo aktivnosti odnosov z javnostmi in mednarodne dejavnosti.

Vodimo in usklajujemo komunikacijske in promocijske projekte, načrtujemo in upravljamo projekte spletnega in digitalnega komuniciranja v povezavi s komunikacijskimi projekti in promocijsko-informativnimi kampanjami za potrebe evropskih skladov in evropske kohezijske politike v Sloveniji. Pripravljamo usmeritve za komuniciranje in izvedbo promocijskih aktivnosti upravičencev evropske kohezijske politike. Obveščamo javnost in medije o delu in odločitvah organa upravljanja, pripravljamo sporočila za javnost, zagotavljamo odgovore na vprašanja novinarjev, partnerjev in splošne javnosti o evropski kohezijski politiki. Načrtujemo in upravljamo vsebine na spletnem mestu evropskasredstva.si ter na pripadajočih družbenih omrežjih. Skrbimo za razvoj in upravljanje celostne grafične podobe evropske kohezijske politike v Sloveniji ter za pravilno uporabo znamke in njenih elementov. Urejamo in izdajamo mesečni informator Vizija kohezija ter skrbimo za ažurno vsebinsko odzivnost virtualne kohezijske svetovalke Eme.

V okviru aktivnosti s področja mednarodnih dejavnosti večji delež obsegajo EU zadeve, povezane s področjem kohezijske politike in razvoja. V okviru koordinacije EU zadev koordiniramo pripravo stališč ter usmeritev za Veleposlaništvo Slovenije pri EU, katerega zaposleni Slovenijo zastopajo na delovnih telesih Sveta EU, v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve. V Sektorju prav tako potekajo ključne aktivnosti vladne Službe v okviru projekta PSEU 2021. Sektor nudi podporo vodstvu Službe na področju mednarodnega sodelovanja in zadev.