Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Kontaktni center za informacije o ukrepih Ministrstva za infrastrukturo za zajezitev virusa COVID-19

Informacije in pojasnila o veljavnih ukrepih s področja infrastrukture in prometa lahko dobite na elektronskem naslovu mzi.koronavirus@gov.si in na telefonski številki 01 478 7167.
Kontaktni center deluje vse delovne dni od 8. do 18. ure.

Pomembno obvestilo
V obdobju od 1. do 11.4.2021 aktivnosti v času uradnih ur prosimo opravite po elektronski ali telefonski komunikaciji, stranke sprejmemo izključno izjemoma, po predhodni najavi, če je to nujno potrebno.

Kontaktni center Ministrstva za infrastrukturo

Na vprašanja v zvezi z brezplačno vozovnico za upokojence, starejše od 65 let, vojne veterane in imetnike evropske kartice ugodnosti invalida odgovarjamo med delavniki od 8. do 16. ure na telefonski številki (02) 292 73 89 ali po e-pošti na naslovu mzi.bv@gov.si.

Jernej Vrtovec

Avtor: Nebojša Tejić / STA

Jernej Vrtovec, rojen 24. maja 1985, je po končani srednji šoli vpisal študij teologije v Ljubljani, kjer je leta 2013 tudi diplomiral. Svojo politično pot je začel leta 2003, ko se je včlanil v Novo Slovenijo in postal aktiven na lokalni ravni. Politične aktivnosti je nadaljeval v Mladi Sloveniji – podmladku NSi, kjer je bil generalni sekretar, leta 2009 pa je bil izvoljen za predsednika Mlade Slovenije. Podmladku stranke je predsedoval do leta 2015. S sovrstniki je v tem obdobju izvedel več uspešnih aktivnosti na mladinskem in študentskem področju. V letih 2009–2014 je bil predstavnik za odnose z javnostmi v NSi. Leta 2014 je bil izvoljen za poslanca v Državnem zboru, poslanski mandat pa mu je bil podeljen tudi na volitvah 2018.

V začetku leta 2019 je podal pobudo za ustanovitev parlamentarne komisije za preiskavo delovanja Družbe za upravljanje terjatev bank. Ko je bila komisija z visoko podporo drugih poslancev ustanovljena, je prevzel njeno vodenje.

Leta 2016 je napisal knjigo z naslovom Vloga nadškofa Šuštarja pri slovenski osamosvojitvi, kar je bila tudi tema, ki jo je raziskoval v svoji diplomski nalogi.