Skoči do osrednje vsebine

Janez Cigler Kralj, minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

Janez Cigler Kralj

Avtor: Nebojša Tejić, STA

Janez Cigler Kralj, rojen 28. decembra 1978, je diplomiral na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani in pridobil naziv univerzitetni diplomirani politolog smeri analiza politik in javna uprava.

Leta 2006 se je zaposlil v Državnem zboru, in sicer v poslanski skupini NSi kot strokovni sodelavec za odnose z javnostmi. Leta 2008 se je zaposlil v okviru medijske mreže Infonet media, d. d. Poklicno pot je leta 2010 nadaljeval na Javnem skladu RS za razvoj kadrov in štipendije kot višji svetovalec za odnose z javnostmi. Od leta 2012 do imenovanja za ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je bil zaposlen kot strokovni sodelavec - podsekretar v poslanski skupini NSi - krščanski demokrati. Ves čas se strokovno ukvarja s področji dela, družine, socialnih zadev in invalidov.

Od leta 2015 vodi Združenje delavcev NSi, ki je organizacijska oblika v okviru stranke NSi in je včlanjena v dve delavski organizaciji na ravni EU: EZA in EUCDW. Od 2019 je član predsedstva EUCDW (The European Union of Christian Democratic Workers), ki je pomembna delavska organizacija v okviru Evropskega parlamenta. Stalno aktivno sodeluje tudi pri delu EZA (Das Europäische Zentrum für Arbeitnehmerfragen), pri čemer redno sodeluje s predstavniki sindikatov in delodajalcev iz Slovenije in EU. Glavni cilj navedenih organizacij je krepitev socialnega dialoga.

Iskalnik