Skoči do osrednje vsebine

Deviški otoki Združenih držav - odvisno ozemlje ZDA

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Varnost potovanj

Ni podatkov o varnostnih razlogih, zaradi katerih bi odsvetovali potovanje. Svetujemo običajno previdnost.

Vstop na Deviške otoke

Slovenski državljani za vstop na Deviške otoke vizuma ne potrebujejo.

Potni list mora biti veljaven najmanj šest mesecev na dan vstopa na Deviške otoke.

Konzularna pomoč

Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije. Kontakti so dosegljivi na spletni strani Evropske komisije.

Splošna opozorila

Varnostno stanje v državi je zadovoljivo. Kljub temu obstajajo določeni predeli, kamor se odsvetuje potovanje v nočnih urah. Svetujemo, da spremljate morebitna opozorila turističnih operaterjev oziroma  hotela, v katerem bivate. Zagrožene kazni za uporabo ali trgovanje z drogami so zelo visoke.

Za vožnjo po državi je potrebno imeti lokalno vozniško dovoljenje, ki ga lahko obiskovalci dobijo ob predložitvi svojega vozniškega dovoljenja.


Priporočamo, da upoštevate naslednje napotke pred potovanjem.

Informacije o morebitnih obveznih in priporočljivih cepljenjih so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma.