Skoči do osrednje vsebine

Angvila - odvisno ozemlje Združenega kraljestva

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Varnost potovanj

 • Stopnja tveganja

  Povišana stopnja previdnosti: Svetujemo dodatno previdnost ter preverjanje in pridobitev informacij iz drugih virov. Obstajajo lahko določeni varnostni zadržki za potovanja v posamezne dele države.

 • Barvna lestvica
 • Zadnje aktualno obvestilo

  /

Varnost in kriminal

 • Priporočamo, da se izognete naslednjim območjem

  /

 • Politična situacija

  Politične razmere v državi so stabilne.

 • Kriminal

  Stopnja kriminala je nizka. Turisti so po navadi tarča tatvin. Izogibajte se osamljenim območjem po temi, vključno s plažami; ne nosite večjih količin gotovine ali dragega nakita; dragocene predmete in potovalne dokumente hranite v sefih.

 • Terorizem

  Država nima nedavne zgodovine terorističnih napadov. Kljub temu le-teh ni možno izključiti.

Zdravje

 • Bolezenska tveganja

  V državi obstaja tveganje okužbe z virusom zika, mrzlico denga, shistosomiazo in različnimi okužbami, ki jih lahko povzročijo piki žuželk.

  Zdravstvena oskrba je omejena. Za vsako osnovno zdravstveno storitev je potrebno plačilo. Zahtevnejši primeri zdravljenja načeloma zahtevajo evakuacijo. Razpoložljivost zdravil na recept je nezanesljiva. Prepričajte se, da imate ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje in dostopna sredstva za kritje stroškov morebitnega zdravljenja v tujini in repatriacije.

Splošno

 • Lokalni zakoni

  Za trgovanje, posedovanje in uživanje drog so zagrožene visoke denarne in zaporne kazni.

  Sončenje zgoraj brez in nudizem sta prepovedana.
  Veljajo stroga pravila o blagu, ki ga lahko vnesete v Angvilo ali iznesete iz nje. Nekaterih morskih in živalskih primerkov z otoka ni mogoče odnesti, zato se posvetujte z lokalnimi carinskimi organi.

 • Vožnja in najem avtomobila

  Za vožnjo po Angvili potrebujejo slovenski turisti mednarodno vozniško dovoljenje.

  Vožnja poteka po levi strani ceste.

  V Angvili ni javnega prevoza, razen taksijev. Na voljo so avtomobili za najem.

 • Denar

  Valuta na Angvili je vzhodnokaribski dolar.

 • Naravne nesreče in podnebje

  Sezona orkanov običajno traja od junija do novembra. Spremljajte lokalne vremenske napovedi in upoštevajte navodila lokalnih oblasti v primeru orkanov.

 • Priporočila

  Svetujemo, da za avanturistične športe, kot je potapljanje, uporabljate storitve le licenciranih podjetij, saj je v preteklosti že prišlo do hudih poškodb zaradi slabe vzdrževanosti opreme in malomarnosti.

Vstop v Angvilo

Slovenski državljani za vstop v Angvilo vizuma ne potrebujejo. Veljavnost potnega lista mora biti najmanj šest mesecev na dan vstopa v Angvilo. Dodatne informacije se lahko pridobijo na spletni strani Chief Immigration Officer (v angleščini).

Pred potovanjem se glede morebitnih drugih vstopnih pogojev pozanimajte pri vseh tranzitnih in ciljni državi.

Konzularna pomoč

Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije. Kontakti so dosegljivi na spletni strani Evropske komisije.