Skoči do osrednje vsebine

Izbor slovenske gazele

Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec bo v torek, 22. oktobra 2019, ob 18.30 v Cankarjevem domu v Ljubljani nagovoril zbrane na zaključni prireditvi letošnjega izbora najboljših hitro rastočih podjetij – slovenskih gazel.

Predsednik vlade Marjan Šarec bo nagovoril zbrane na slovesnosti, kjer bodo razglasili prejemnike nagrad slovenska gazela, ki jih družba Dnevnik podeljuje uspešnim slovenskim podjetjem.

Slovenska gazela se podeljuje najboljšim hitro rastočim slovenskim podjetjem. Pri izbiri podjetij za slovensko gazelo si organizator prizadeva nagraditi tista, ki jih odlikujejo hitra rast, prilagodljivost in dinamična podjetnost. Po podatkih organizatorja so to najpogosteje majhna družinska podjetja, ki so s svojo inovativnostjo uspela najti tržno nišo. Projekt poteka od leta 1991, s šestimi regijskimi in državnim izborom pa je nadgrajen od leta 2001. V tem času se je uveljavil kot največji poslovni dogodek v Sloveniji z namenom spodbujati poslovno drznost, inovativnost in mednarodno uspešnost slovenskih podjetij. Družba medijskih vsebin Dnevnik je projekt sprejela pod svoje okrilje ob koncu leta 2005.

Prireditev se bo začela ob 18.30 v Cankarjevem domu (Linhartova dvorana, Prešernova cesta 10) v Ljubljani.

Dodatne informacije za novinarje:
Nika Vrhovnik, svetovalka predsednika vlade za odnose z javnostmi (e-pošta: nika.vrhovnik@gov.si; tel. št.: +386 51 610 555)