GOV.SI

Dogodki

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • Minister Erjavec na delovnem obisku na Hrvaškem

  Minister za obrambo Karl Erjavec bo na enodnevnem delovnem obisku na Hrvaškem, kjer ga bo sprejel hrvaški obrambni minister Damir Krstičević. Obisk je namenjen pregledu dosedanjega sodelovanja na obrambnem in vojaškem področju ter njegovi nadaljnji krepitvi. Ministra bosta govorila tudi o sodelovanju obeh držav v okviru Nata in EU ter multilateralnem in regionalnem sodelovanju. Izmenjala bosta tudi poglede na varnostne razmere v regiji.

 • Konferenca o financiranju obrambnih raziskav in tehnologij

  Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje (SBRA) in Ministrstvo za obrambo RS vas vabita na dogodek za predstavitev sredstev EU za inovativne tehnologije in raziskave v obrambnem sektorju z naslovom FUNDING FOR EUROPEAN DEFENCE RESEARCH AND TECHNOLOGY. Konferenca bo potekala 24. oktobra 2019 v prostorih Ekonomske fakultete v Ljubljani.

  Ekonomska fakulteta v Ljubljani, Kardeljeva ploščad 17, Ljubljana
 • V Bruslju redno srečanje obrambnih ministrov Nata

  Minister za obrambo Karl Erjavec se bo na sedežu Nata v Bruslju udeležil zasedanja obrambnih ministrov zavezništva. Oktobrsko zasedanje bo zadnje srečanje obrambnih ministrov pred srečanjem voditeljev Nata 3. in 4. decembra v Londonu. Zasedanje bo zato osredotočeno na pripravo najpomembnejših dokumentov za londonsko srečanje voditeljev, predvsem na področju napredka glede krepitve zavezniškega odvračanja in obrambe, vključno z delitvijo bremen.