Skoči do osrednje vsebine

Dogodki

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • Vladna delegacija bo obiskala slovenska kontingenta v operacijah EUFOR Althea in Kfor

  Predsednik Vlade Marjan Šarec bo z delegacijo 9. in 10. decembra obiskal pripadnike slovenskega kontingenta, ki delujejo v operaciji EUFOR Althea in Natovega poveljstva Sarajevo, ter pripadnike slovenskega kontingenta v operaciji Kfor. V delegaciji premiera bosta tudi državna sekretarka na Ministrstvu za obrambo mag. Nataša Dolenc in načelnica Generalštaba Slovenske vojske generalmajorka Alenka Ermenc. V okviru obiska je predvideno srečanje s poveljnikom sil EUFOR Althea, poveljnico Natovega poveljstva Sarajevo, poveljnikom sil Kfor in poveljnikom Regionalnega poveljstva Zahod.

 • V Tirani ministrsko srečanje Jadranske listine

  Državni sekretar na Ministrstvu za obrambo mag. Miloš Bizjak se bo v prestolnici Albanije 10. in 11. decembra udeležil ministrskega srečanja Jadranske listine (A-5). Srečanje bo v dveh ločenih formatih, pri čemer se bo državni sekretar mag. Bizjak udeležil le prve razprave, ki je odprta za države opazovalke A-5 in države, ki se srečanj udeležujejo na podlagi vsakokratnega povabila organizatorja. Ministri bodo v tem delu razpravljali o varnostnih izzivih v regiji, evro-atlantski perspektivi jugovzhodne Evrope in mehanizmih A-5 ter o morebitnem polnopravnem članstvu držav opazovalk v pobudi A-5.

 • Minister Erjavec na odprtju večnacionalnega centra za letalsko usposabljanje v Zadru

  Minister za obrambo Karl Erjavec se bo 11. decembra v vojašnici v Zemuniku pri Zadru udeležil slovesnega odprtja Večnacionalnega centra za letalsko usposabljanje za podporo specialnim silam. Center bo omogočal načrtovanje in izvajanje usposabljanja posadk helikopterjev, ki bodo podpirale delovanje specialnih sil. Ustanovljen je bil na podlagi Memoranduma o razumevanju o sodelovanju v Večnacionalnem letalskem programu za specialno delovanje (Multinational Special Aviation Programme – MSAP), ki so ga obrambni ministri, tudi slovenski, podpisali oktobra 2018.

 • Na delovnem obisku v Sloveniji madžarski obrambni minister Benko

  Na povabilo ministra za obrambo Karla Erjavca se bo 12. decembra na delovnem obisku v Republiki Sloveniji mudil minister za obrambo Republike Madžarske Tibor Benko. Bilateralno srečanje ministrov je namenjeno krepitvi sodelovanja med državama in določitve smernic za prihodnje skupno delovanje, ministra pa bosta tudi izmenjala stališča in mnenja o aktualnih varnostnih vprašanjih, obrambnih reformah in drugem..

 • V Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje Ig podpis pogodb o sofinanciranju

  Vodstvo Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje bo v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje Ig podpisalo pogodbe o sofinanciranju dejavnosti s predstavniki društev, gospodarskih družb, zavodov, državnih organov, nevladnih in drugih organizacij, ki zagotavljajo organizacijske, materialne ter kadrovske priprave za opravljanje nalog zaščite in reševanja v primeru naravnih in drugih nesreč. Za pogodbene izvajalce bodo izvedli tudi posvet. Hkrati bo v centru potekala zadnja seja štaba Civilne zaščite za letos.

 • V Predsedniški palači slovesna vročitev čina poročnika

  Predsednik republike in vrhovni poveljnik Slovenske vojske Borut Pahor bo v petek, 13. decembra, v Predsedniški palači gostil sprejem, na katerem bodo pripadnikom Slovenske vojske, ki so kot 31. generacija uspešno končali enoletno izobraževanje na Šoli za častnike, podelili čin poročnika. Slovesnosti se bosta udeležila minister za obrambo Karl Erjavec in načelnica Generalštaba Slovenske vojske generalmajorka Alenka Ermenc.

Iskalnik