GOV.SI

Dogodki

Prilagodite izpis

Ponastavi
  • Na Ministrstvu za obrambo bo izvršni direktor Evropske obrambne agencije Jorge Domecq

    Na delovnem obisku na Ministrstvu za obrambo bo izvršni direktor Evropske obrambne agencije Jorge Domecq z delegacijo. Glavne teme pogovorov obeh delegacij bodo obrambne iniciative, in sicer vzpostavitev procesa usklajenega letnega pregleda na področju obrambe (CARD), Stalno strukturno sodelovanje (PESCO) in Evropski obrambni sklad, pa tudi implementacija prednostnih nalog s področja razvoja zmogljivosti EU. Delegaciji bosta govorili o slovenskem sodelovanju v projektih in programih Evropske obrambne agencije, zlasti o storitvi nadzora nad kemičnimi, biološkimi, radiološkimi in jedrskimi sredstvi (CBRN SaaS) ter o slovenskem predlogu vzpostavitve omrežja z energetskimi vozlišči za večjo obrambno odpornost, ki skladno s prizadevanji EU glede izgradnje nizkoogljične skupnosti predvideva zagotovitev alternativnega vira energije oboroženim silam. Izvršnega direktorja Evropske obrambne agencije Domecqa bo sprejel tudi minister za obrambo Karl Erjavec.

  • Tradicionalno letno srečanje Medgeneracijskega prostovoljnega društva zaposlenih in nekdanjih delavcev Ministrstva za obrambo

    Minister za obrambo Karl Erjavec bo nagovoril udeležence tradicionalnega letnega srečanja Medgeneracijskega prostovoljnega društva zaposlenih in nekdanjih delavcev Ministrstva za obrambo. Na srečanju v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje Ig bodo obeležili deseto obletnico delovanja medgeneracijskih skupin za kakovostno staranje na Ministrstvu za obrambo.

  • Mednarodna vaja zaščite in reševanja – Vaja letalska nesreča Karavanke 2019

    Na mejnem območju pobočja Kočne in Planine Seča v Sloveniji in Avstriji bo od 20. do 22. septembra mednarodna vaja zaščite in reševanja – Vaja letalska nesreča Karavanke 2019. Gre za zaščitno-reševalno mednarodno vajo, ki predpostavlja nesrečo potniškega letala. Njen namen je krepitev sodelovanja slovenskih, avstrijskih in italijanskih organov, služb, enot in drugih operativnih sestavov za zaščito, reševanje in pomoč na področjih pripravljenosti, medsebojnega obveščanja, nudenja mednarodne pomoči, nudenja prve pomoči ter interoperabilnosti reševalnih enot in služb pri odzivanju na nesreče in medsebojnega sodelovanja preiskovalnih in drugih služb. Predstavitev vaje bo v soboto 21. septembra, na travniku za planinsko kočo Dom Pristava v Javorniškem Rovtu nad Jesenicami.