Skoči do osrednje vsebine

Skupno ukrepanje za Alpe – ohraniti, povezati in obnoviti

do
Kranjska Gora
V okviru slovenskega predsedovanja Alpski konvenciji bo med 12. in 14. junijem 2024 v Kranjski Gori potekala mednarodna konferenca z naslovom "Skupno ukrepanje za Alpe - ohraniti, povezati in obnoviti".

Mednarodno konferenco organizirata slovensko predsedstvo Alpske konvencije in Mednarodni znanstveni odbor za raziskovanja v Alpah (angleško International Scientific Committee on Research in the Alps – ISCAR).

Konferenca bo udeležencem ponudila priložnost proučevanja izzivov s katerimi se soočata biotska in geo-diverziteta v Alpah, ter morebitne odgovore na vprašanja, kakšne  politične, znanstvene in družbene vidike je treba okrepiti, da bi zaščitili njihovo prihodnost.

Pridružite se nam na tridnevnem dogodku: prvi dan je na programu Alpska konvencija biotske raznovrstnosti, drugi dan bo sledila znanstvena konferenca Forum Alpinum "Alpe – zatočišče za biotsko in geodiverziteto?", tretji dan pa bodo sledili še tematski terenski ogledi, s čimer se bo konferenca tudi zaključila.

Na spletni strani Alpske konvencije si lahko preberete več podrobnosti o mednarodni konferenci Skupno ukrepanje za Alpe - ohraniti povezati in obnoviti.