Skoči do osrednje vsebine

Aktivnosti državne sekretarke Vesne Humar v Kobaridu in Ukvah

Kdaj
Kje Kobarid, Ukve
Državna sekretarka na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu Vesna Humar se bo mudila v Kobaridu in Ukvah.

Najprej se bo v Kobaridu udeležila dogodka z namenom predstavitve evropskega projekta GOV4PeaCE, ki se bo pričel ob 9. uri. Dogodek v sodelovanju z drugimi partnerji pripravlja Posoški razvojni center in idejni vodja Ustanova Fundacija Poti miru v Posočju. Projekt je sofinanciran v okviru programa Interreg Centralna Evropa 2021-2027. Državna sekretarka Humar bo sodelovala na okrogli mizi o pomenu projekta in Evropske Poti miru.

Namen projekta je izboljšati upravljanje dediščine prve svetovne vojne za boljše sodelovanje v Centralni Evropi, vzpostaviti idejo Evropske Poti miru ter prenesti slovensko-italijansko izkušnjo čezmejnega razvoja in upravljanja z dediščino prve svetovne vojne na druga čezmejna območja po Evropi.

Lokacija: Ustanova Fundacija Poti miru v Posočju, Gregorčičeva ulica 8, Kobarid

Zvečer bo državno sekretarko pot vodila v Ukve v Kanalsko dolino. Ob 17. uri se bo udeležila Predstavitve raziskave in javne razprave o rabi, znanju in učenju slovenščine v Kanalski dolini. Dogodek ob svoji 50-letnici delovanja pripravlja Slovenski raziskovalni inštitut (SLORI) v sodelovanju s Slovenskim kulturnim središčem Planika in Inštitutom za slovenski jezik Frana Ramovša pri Znanstvenoraziskovalnem centru Slovenske akademije znanosti in umetnosti. Državna sekretarka Humar bo zbrane pozdravila.

Lokacija: večnamenska dvorana vaške skupnosti v Ukvah, Trg Latteria 1, Ukve, Italija.