Skoči do osrednje vsebine

Dan meroslovja 2024

do
Dvorana Capriolo, Hotel Maestoso v Lipici
Svetovni dan meroslovja, ko obeležujemo podpis Metrske konvencije leta 1875 v Parizu, bomo obeležili z dogodkom, ki nosi naslov Merimo danes za trajnostni jutri.

Spoštovani,

ob svetovnem dnevu meroslovja, ko obeležujemo podpis Metrske konvencije leta 1875 v Parizu, Vas Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, Urad RS za meroslovje skupaj s Sekcijo proizvajalcev, uporabnikov in distributerjev merilne opreme - SiMER vabimo, da si že danes rezervirate čas in se nam pridružite na Dnevu meroslovja 2024.

Dogodek, ki letos nosi naslov, Merimo danes za trajnostni jutri, bo potekal v torek, 21. maja 2024, od 10:00 – 12:00 ure, v dvorani Capriolo, v Hotelu Maestoso Lipica.

Tudi letos smo pripravili zanimiv program s strokovnjaki iz različnih področij meroslovja, ki bodo z nami delili bogate in inovativne razvojne rešitve na področju meroslovja in meritev za trajnostno prihodnost.

Uvodni pozdravni govori

  • Matjaž Han, minister za gospodarstvo, turizem in šport,
  • Samo Kopač, direktor Urada RS za meroslovje in
  • Matjaž Lindič, predsednik sekcije SiMER.

Strokovna predavanja

  • Jani Jordan, ustanovitelj podjetja Aqualink d.o.o., Trajnostno upravljanje vodovodnih omrežij s pametnimi AQ senzorji,
  • Gregor Koselj, strokovnjak v službi za meritve, Elektro Gorenjska, d. d., Zajem in uporaba merilnih podatkov iz števcev električne energije, 
  • Alexandra Bogožalec Košir, znanstvena sodelavka na Oddelku za biotehnologijo in sistemsko biologijo Nacionalnega inštituta za biologijo, Xylella fastidiosa - kako nas iskanje bakterije lahko obvaruje pred pomanjkanjem oljčnega olja? in
  • Denis Sušin, vodja kakovosti v podjetju Gazela d.o.o., Meroslovje – balast ali ključen vidik trajnosti?

Udeležba na Dnevu meroslovja 2024 je brezplačna, vendar se je potrebno prijaviti najkasneje do 20. maja 2024, na e-naslov: dogodki.mirs@gov.si.

Lepo vabljeni.