Skoči do osrednje vsebine

Polaganje temeljnega kamna za Evropski robotski distribucijski center v Kočevju

Predsednik vlade dr. Robert Golob se bo jutri, v sredo, 24. aprila 2024, ob 16. uri udeležil polaganja temeljnega kamna nove investicije japonske korporacije Yaskawa v Kočevju, kjer bo zbrane tudi nagovoril.

Investicija v skupni vrednosti 30 milijonov EUR predvideva gradnjo dveh novih objektov - Evropskega robotskega distribucijskega centra v regiji EMEA (Evropa, Bližnji vzhod in Afrika) ter stavbe za inženiring in proizvodnjo robotskih sistemov.

Gospodarsko sodelovanje Slovenije z japonskim podjetjem Yaskawa je zgodba o uspehu, ki se je pričela leta 2019. Japonska je za Slovenijo pomemben gospodarski partner in najpomembnejši investitor iz Azije. Strateško je uvrščena kot ena izmed najpomembnejših trgovinskih partneric in investitorjev v Programu spodbujanja investicij in internacionalizacije slovenskega gospodarstva 2020–2024. Velja tudi obratno, saj je Slovenija postala pomemben japonski gospodarski partner v Evropi. Investicije podjetja Yaskawa so zgleden primer tega sodelovanja, ki prispeva tako k razvoju lokalnega okolja in ustvarjanju novih delovnih mest, kot tudi k prepoznavnosti Slovenije in njenega znanja v svetu na področju naprednih tehnologij.
Pred slovesnostjo bo potekalo tudi poslovno srečanje, kjer bodo zbrani spregovorili o dosedanjem odličnem gospodarskem sodelovanju med Slovenijo in Japonsko, ter priložnostih za krepitev in vzpostavljanje novih poslovnih priložnosti med državama.

Lokacija: YASKAWA Europe Robotics d.o.o., Ulica Daigora Yasukawe 1, 11330 Kočevje

Slovesnost polaganja temeljnega kamna je odprta za medije.