Skoči do osrednje vsebine

Na uradnem obisku v Sloveniji bo minister za obrambo Črne gore Dragan Krapović

do
Ljubljana
Na povabilo ministra za obrambo Marjana Šarca bo na uradnem obisku v Sloveniji minister za obrambo Črne gore Dragan Krapović.

Ministra bosta z obiskom poglobila dvostransko sodelovanje med državama na obrambnem področju. V okviru obiska je na podlagi Sporazuma med Ministrstvom za obrambo Republike Slovenije in Ministrstvom za obrambo Črne gore o vojaškotehničnem sodelovanju predviden podpis pogodbe o brezplačni odsvojitvi neubojnih UV ročnih protiletalskih sistemov oboroženim silam Črne gore.

Uradni obisk bosta ministra začela na uradni večerji z neformalnimi pogovori. V sredo bo črnogorski obrambni minister obiskal Odbor za obrambo v Državnem zboru Republike Slovenije, zadnji dan obiska pa nekaj slovenskih podjetij v okviru slovenske obrambne industrije.

Predstavniki medijev boste lahko program uradnega obiska ministra za obrambo Črne gore Dragana Krapovića spremljali po naslednjem programu:

četrtek, 18. april 2024

  • 10.00 sprejem z vojaškimi častmi
    (Ministrstvo za obrambo, Vojkova cesta 55) – fototermin
  • 10.30 uradni pogovori
    (Ministrstvo za obrambo, Vojkova cesta 55) – fototermin
  • 12.00 izjava za javnost
    (Ministrstvo za obrambo, Vojkova cesta 55)
  • 12.30 podpis pogodbe o brezplačni odsvojitvi neubojnih UV ročnih protiletalskih sistemov oboroženim silam Črne gore – fototermin
    (Ministrstvo za obrambo, Vojkova cesta 55)

Predstavnike medijev, ki bodo spremljali obisk, prosimo, da zaradi vstopnih formalnosti na Ministrstvo za obrambo pridejo 15 minut pred posameznim dogodkom.

Več informacij: Aleš Sila, mobilni telefon 041 327 818