Skoči do osrednje vsebine

Strokovno predavanje na temo zgodnjih in prisilnih porok v romski skupnosti za sodne izvedence

do
Center kulinarike in turizma KULT316, Ljubljana
V petek, 12. aprila 2024, ob 9. uri, bo v Centru kulinarike in turizma KULT316 v Ljubljani potekalo strokovno usposabljanje z naslovom »Prepoznavanje zgodnjih in prisilnih porok v romski skupnosti ter ukrepanje v teh primerih«, ki ga v okviru projekta Nacionalna platforma za Rome organizira Urad Vlade Republike Slovenije za narodnosti.

V regijah oziroma ožjih lokalnih okoljih, kjer je zaznati te škodljive prakse, je bilo do zdaj izvedenih več strokovnih izobraževanj za strokovne delavce različnih institucij in romske pomočnike. Na dosedanjih posvetih in strokovnih predavanjih so bili kot pomembna ciljna skupina prepoznani tudi sodni izvedenci, zato je tokratno predavanje namenjeno posebej sodnim izvedencem relevantnih strok (klinična psihologija, otroška in mladostniška psihiatrija, pediatrija, psihologija družine, družinska medicina, socialno delo).

Na strokovnem predavanju bodo nastopili predavatelji in predavateljice iz različnih institucij, in sicer: Monika Sandreli, predstavnica Zveze Romov Slovenije, Nataša Žagar iz PU Novo mesto, Brigite Mokbel, predstavnica Centra za socialno delo Dolenjska in Bela krajina, Barbara Jenkole Žigante, predstavnica Vrhovnega državnega tožilstva in Katjuša Popović iz Društva Ključ - centra za boj proti trgovanju z ljudmi.

Sodne izvedenke in izvedence prosimo, da se na dogodek prijavijo na naslednji povezavi najkasneje do 8. aprila 2024https://forms.gle/qnugzjBdj8HEMQkG6.  

Običajno zadostuje, da kliknete na povezavo. V primeru, da se ta ne odpre, vam svetujemo, da jo ročno skopirate v naslovno vrstico spletnega brskalnika (Chrome, Mozilla ipd.).